Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το ευρώ είναι αντιμέτωπο με τους κινδύνους του Frexit

Goldman Sachs: Το ευρώ είναι αντιμέτωπο με τους κινδύνους του Frexit
Οι αναλυτές της Goldman Sachs αναφέρονται στις συνέπειες που θα έχει στο ευρώ το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών
Από τις αρχές του 2017 οι ειδήσεις σχετικά με τις γαλλικές προεδρικές εκλογές επηρεάζουν το ευρώ, καθώς οι δημοσκοπήσεις γίνονται με ευνοϊκές σχετικά με τη Marine Le Pen ή -πιο πρόσφατα- έγιναν λιγότερο ευνοϊκές ως προς μια ενδεχόμενη νίκη ενός από τους δύο παραδοσιακούς υποψήφιους (δηλ. των Macron και Fillon).
Αυτό αναφέρεται σε ανάλυση της Goldman Sachs σχετικά με το ευρώ.
«Η αγορά τώρα επικεντρώνεται στον κίνδυνο η Γαλλία να εγκαταλείψει την ευρωζώνη έαν η Le Pen εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας» αναφέρουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας και προσθέτουν ότι «δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών του πρώτου και του δεύτερου γύρου και θεωρώντας ότι ένα ''Frexit'' θα είναι ιδιαίτερα δυσκολο να υλοποιηθεί ακόμα και υπό την προεδρία της Le Pen, είναι χρήσιμο να εκτιμήσουμε πόσο θα υποτιμηθεί ή θα ανατιμηθεί το ευρω υπό διαφορετικά σενάρια».
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, μια αύξηση της πιθανότητας για κατάρρευση της ευρωζώνης θα μπορούσε να ωθήσει το ευρώ χαμηλότερα κατά 5% εναντι του δολαρίου και του γιεν.
Στον αντίποδα, εάν η Le Pen δεν καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, η ισοτιμία ευρώ / δολαρίου θα μπορούσε να διαπραγματευτεί στο 1,13 (από 1,0770 που είναι σήμερα).
Η πιθανή ανοδική πορεία έπειτα από ένα φιλικό προς την αγορά αποτελέσμα των γαλλικών εκλογών θα είναι πολύ μικρότερη δεδομένου ότι η αγορά έχει προεξοφλήσει τη διατήρηση της συνοχής στην ευρωζώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης