Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στα 59 δολ. το βαρέλι θα αυξηθεί η τιμή του Brent το β΄ τρίμηνο του 2017

Goldman Sachs: Στα 59 δολ. το βαρέλι θα αυξηθεί η τιμή του Brent το β΄ τρίμηνο του 2017
Παρά την πτώση της τιμής σε επίπεδα άνω του 5% αυτήν την εβδομάδα, η αμερικανική τράπεζα θεωρεί, ότι η εξέλιξη αυτή προκλήθηκε από τεχνικά και όχι θεμελιώδη στοιχεία.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs διατηρεί την αισιοδοξία της όσον αφορά στην τιμή του Brent, η οποία εκτιμά ότι θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα 59 δολάρια το βαρέλι το β΄ τρίμηνο του 2017.
Παρά την πτώση της τιμής σε επίπεδα άνω του 5% αυτήν την εβδομάδα, η αμερικανική τράπεζα θεωρεί, ότι η εξέλιξη αυτή προκλήθηκε από τεχνικά και όχι θεμελιώδη στοιχεία, καθώς όπως σημειώνει, τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Επιπλέον, χαρακτηρίζει «εκπληκτικά καλά» τα εποχικά στοιχεία για τα αποθέματα των ΗΠΑ τον Μάρτιο, επισημαίνοντας ότι τόσο αυτά του αργού πετρελαίου, όσο και αυτά των βασικών προϊόντων πετρελαίου εξαντλούνται ταχύτερα από τον Φεβρουάριο.
Υποστηρίζει ακόμη, ότι η χθεσινή πτώση κατά 3,5% των τιμών του πετρελαίου οφείλεται όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις, σε νέες κερδοσκοπικές τοποθετήσεις σε θέση short.
Καταλήγοντας, οι συντάκτες της έκθεσης αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι «ως αποτέλεσμα -και παρά τη χθεσινή κίνηση- συνεχίζουμε να βλέπουμε τον ρυθμό της μείωσης των αποθεμάτων ως ενθαρρυντικό για την επανεξισορρόπηση της αγοράς πετρελαίου».
Προσθέτουν δε, ότι «εξακολουθούμε να περιμένουμε επιτάχυνση των αποδόσεων κατά την διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2017, σε συνδυασμό της υψηλής συμμόρφωσης των κρατών που συμμετέχουν στις περικοπές του ΟΠΕΚ και της ισχυρής αύξηση της ζήτησης, όπως παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής φέτος».

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης