Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Forbes: Πάρα τα ιστορικά υψηλά, το Bitcoin χάνει σημαντικό μερίδιο στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων

tags :
Forbes: Πάρα τα ιστορικά υψηλά, το Bitcoin χάνει σημαντικό μερίδιο στην αγορά ψηφιακών νομισμάτων
Το Bitcoin έχει σημειώσει αύξηση 110% έναντι του δολαρίου το 2017, αλλά παρόλα αυτά χάνει την κυριαρχία του
Παρά το γεγονός ότι το Bitcoin πέφτει για πρώτη φορά κάτω από το 50% του συνολικού ανώτατου ορίου της αγοράς cryptocurrencies, το κυρίαρχο εικονικό νόμισμα συνέχισε την ανοδική του πορεία αυτή την εβδομάδα, ξεπερνώντας τα 1950 δολάρια σήμερα το πρωί (19 Μαΐου 2017), ενώ το δολάριο συνεχίζει την πτώση του.
Το Bitcoin έχει σημειώσει αύξηση 110% έναντι του δολαρίου το 2017, αλλά παρόλα αυτά χάνει την κυριαρχία του.



Καθώς είναι το πρώτο ψηφιακό νόμισμα που έκανε την εμφάνιση του, το Bitcoin έχει γίνει συνώνυμο με τις «εικονικές συναλλαγές».
Αλλά πρόσφατα εμφανίστηκαν κι άλλα τέτοια νομίσματα τα οποία όλα μαζί πλέον καλύπτουν πάνω από 50% της αγοράς ψηφιακού νομίσματος.
(Forbes) - Για πρώτη φορά, η χρηματιστηριακή αξία του Bitcoin στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς των cryptocurrencies μειώθηκε κάτω από το 50%.
Το Bitcoin βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιπροσώπευε περισσότερο από το 90% της αξίας όλων των ενεργητικών που συναλλάσσονταν σε blockchain, ιδίως σε μια εποχή που τα αποκαλούμενα alt-νομίσματα κινύνταν στη σκιά του Bitcoin.
Η κεφαλαιοποίησή στην αγορά περιλάμβανε πάνω από 80% όλων των cryptocurrencies για χρόνια, μέχρι πριν από δύο μήνες όταν έπεσε κάτω από το 80% ,και όχι μόνο δεν ανέκαμψε αλλά συνέχισε την ταχύτατη πτώση του.



Αρκετοί παράγοντες οδήγησαν στην «καθαίρεση» του κυρίαρχου.

1.Η ανάπτυξη του Bitcoin έχει μείνει στάσιμη
Ο χρόνος επιβεβαίωσης μιας συναλλαγής έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχεδόν 20 λεπτά λόγω του όγκου των συναλλαγών.

2.Το Ethereum συνεχίζει να αναπτύσσεται.
Ενώ το 2016 το μερίδιό του στην αγορά των cryptocurrencies ήταν μονοψήφιο, τους τελευταίους μήνες έχει πλησιάσει στο 20% καθώς η τιμή του αυξήθηκε από 8 δολάρια στις αρχές Ιανουαρίου σε 100 δολάρια τις τελευταίες ημέρες.

3.Οι νέοι ICO προσθέτουν αξία στον χώρο κάθε μέρα.
Ένα νέο κύμα που ονομάζονται Αρχικές Προσφορές Νομισμάτων (ICO) έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει 380 εκατομμύρια δολάρια για νέα δίκτυα.

4.Η κερδοσκοπία αυξάνει την αξία όλων των νομισμάτων.
Επειδή οι ICO αποδεικνύονται εύκολος τρόπος να συγκεντρωθούν αμοιβαία κεφάλαια, χρησιμοποιούνται επίσης για να συγκεντρωθούν χρήματα καθώς και απάτες.

5.Η Ripple αποδεικνύεται μεγάλο αγκάθι.
Ενώ οι άλλες τάσεις καθορίζουν το μερίδιο του Bitcoin στην αγορά σε γενικές γραμμές, αυτό που φαίνεται να έχει τελικά οδηγήσει το Bitcoin κάτω από το 50%, είναι η ορμή του το 24% XRP, του δικτύου Ripple, τις τελευταίες 24 ώρες.

6.Η Tezos ετοιμάζεται να ξεκινήσει.
Η Tezos είναι από τους πιο αναμενόμενους ICO, πρόκειται να ξεκινήσει τον Ιούνιο και να παραμείνει ανοιχτός για δύο εβδομάδες. Ο κώδικας είναι γραμμένος σε OCaml, μια γλώσσα που έχει τη δυνατότητα να επαληθεύει τις συναλλαγές και να εκτελούνται όπως τις έχουν σχεδιάσει οι δημιουργοί της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης