Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ΧΑ: Διατήρηση του θετικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο οι μετοχές των ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ

tags :
ΧΑ: Διατήρηση του θετικού momentum περιμένουν οι αναλυτές – Στο επίκεντρο οι μετοχές των ΔΕΗ - ΑΔΜΗΕ
Σε ισχύ από σήμερα οι αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών με σημαντικότερη την είσοδο της Fourlis στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και την έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής
Το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έχει αφαιρέσει ένα σημαντικό βάρος από την αγορά.
Μπορεί να μην είναι ο μεγάλος καταλύτης όπως θα ήταν η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, ή η αναδιάρθρωση του χρέους, δίνει όμως μία ώθηση στην επενδυτική ψυχολογία, η οποία με τη σειρά της σπρώχνει το ΧΑ υψηλότερα.
Έτσι για σήμερα αναμένουν οι αναλυτές συνέχιση της ανόδου με καλές συναλλαγές.
Σήμερα είναι μέρα αλλαγών στο ΧΑ.
Η ΔΕΗ σπάει σε δύο κομμάτια και εισέρχεται ο ΑΔΜΗΕ στο χρηματιστήριο με τιμή 2,12 ευρώ ανά μετοχή, τίμημα που δύναται να χάσει η μετοχή της ΔΕΗ καθώς η τιμή δεν θα προσαρμοστεί αλλά θα είναι σε ελεύθερη διαπραγμάτευση.
Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΗ έκλεισε την περασμένη Παρασκευή στα 3,83 ευρώ.
Επιπλέον ο FTSE 25 από σήμερα θα είναι ουσιαστικά FTSE26 αφού και ο ΑΔΜΗΕ μπαίνει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ενώ θα ισχύσουν και οι αλλαγές από την αναδιάρθρωση των δεικτών με βασικότερη την είσοδο της Fourlis στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η οποία θα αντικαταστήσει την Τέρνα Ενεργειακή.
Παράλληλα οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακής διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή, μικτό.
Η Μυτιληναίος θα είναι στο επίκεντρο καθώς προχωρά στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους έως 300 εκατ. ευρώ με δημόσια προσφορά η οποία θα διαρκέσει από 21 έως 23 Ιουνίου.

Euroxx

Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει το θετικό τους momentum και οι όγκοι των συναλλαγών να παραμείνουν ισχυροί.

Eurobank

Η ψυχολογία στις διεθνείς αγορές είναι υποστηρικτική σήμερα και γι΄ αυτό περιμένουμε η εγχώρια αγορά να κινηθεί υψηλότερα.

Beta

Η φρέσκια αισιοδοξία διατηρεί θετικό το momentum, ενώ η αύξηση του τζίρου θα μπορούσε να απορροφήσει τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών καθώς η αγορά διαπραγματεύεται σε υψηλά δύο ετών.
Στην ημερήσια διάταξη, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας πραγματοποιεί επίσημη συνάντηση στην Ελλάδα και η ΔΕΗ επιστρέφει στο ταμπλό, ο ΑΔΜΗΕ εισέρχεται προς διαπραγμάτευση και η Τέρνα Ενεργειακή διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης