Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

PGIM, Greylock Capital: Οι επενδυτές συνεχίζουν τις αγορές στα ελληνικά ομόλογα μετά το Eurogroup στις 15/6

PGIM, Greylock Capital: Οι επενδυτές συνεχίζουν τις αγορές στα ελληνικά ομόλογα μετά το Eurogroup στις 15/6
Η συμφωνία στο Eurogroup έβαλε τέλος στη φημολογία των τελευταίων μηνών σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να πληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο 2017
Τις τοποθετήσεις τους στα ελληνικά ομόλογα αυξάνουν οι επενδυτές καθώς γίνονται πιο αισιόδοξοι σχετικά με τις προοπτικές της Ελλάδας μετά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η τελευταία συμφωνία από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης έβαλε τέλος στη φημολογία των τελευταίων μηνών σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να αποπληρώσει τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο του 2017.
Η PGIM Fixed και η Greylock Capital εξετάζουν τη μετατόπιση των επενδύσεων στην καμπύλη των ελληνικών ομολόγων, ενώ η Citigroup θεωρεί ότι τις αποδόσεις ως «πολύ ελκυστικές» σε σύγκριση με άλλα ευρωπαϊκά assets.
«Εάν τα πράγματα πάνε καλά, θα σημειωθεί μεγάλη ανοδική κίνηση» είπε ο Mike Collins της PGIM, που έχει ήδη υπό την κατοχή της κάποια από τα μικρής διάρκειας ελληνικά ομόλογα, ενώ επεσήμανε ότι η εταιρεία αναζητά κάποιες ευκαιρίες για μεγαλύτερη έκθεση σε ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας.
Παράλληλα, η Greylock που επενδύει σε υποτιμημένα, χρεοκοπημένα και υψηλών αποδόσεων assets, χρησιμοποίησε τις τελευταίες τιμές να βγει από τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα για να τα ανταλλάξει με μακροπρόθεσμα ομόλογα και τραπεζικές μετοχές.
«Αυτό που ανακοινώθηκε ευνοεί αυτά τα trades» ανέφερε η Greylock.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης