Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
S&P 500
2.438,30
0,16%
FTSE 100
7.424,13
-0,20%
DAX
12.733,41
-0,47%
Nikkei 225
20.132,67
0,11%
ATHEN
820,52
0,70%
  • 14:51 - BBC: Μη ρεαλιστικά τα αιτήματα της Σαουδικής Αραβίας για την άρση των κυρώσεων, σύμφωνα με το Κατάρ
  • 14:33 - Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): Εθνικισμός - Ο μόνος δρόμος ενάντια στην Παγκοσμιοποίηση
  • 14:22 - Συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες και παραγωγούς στη Θεσσαλία - Στο επίκεντρο τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου
  • 14:13 - Θεοχαρόπουλος: Να μπει ένα τέλος στο φαύλο πελατειακό σύστημα
  • 13:58 - Μαξίμου: Η ΝΔ του Μητσοτάκη λειτουργεί ως εντολοδόχος επιχειρηματικών συμφερόντων
 

Moody's: Credit Positive για τη Γαλλία η ευρεία νίκη του Macron στις βουλευτικές εκλογές

Moody's: Credit Positive για τη Γαλλία η ευρεία νίκη του Macron στις βουλευτικές εκλογές
«Το δημόσιο χρέος διαμορφώνεται σχεδόν στο 100% του ΑΕΠ και είναι απίθανο να μειωθεί σημαντικά πριν από το τέλος της δεκαετίας»
Θετικά για την πιστοληπτική ικανότητα («Credit Positive») της Γαλλίας αποτιμά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών ο οίκος αξιολόγησης Moody's, καθώς, όπως αναφέρει σε έκθεσή του, αποτελεί μία ισχυρή εντολή για να περάσει το φιλόδοξο πολιτικό πρόγραμμα του Προέδρου Emmanuel Macron.
Το κόμμα «La République en Marche» του κ. Macron και οι κεντρώοι σύμμαχοί του κέρδισαν 350 από τις 577 έδρες, κάτι που δίνει σαφή εντολή στην κυβέρνησή του να ακολουθήσει το εκλογικό πρόγραμμα που υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες ενισχύουν την ανάπτυξη και τη σταδιακή μείωση του γαλλικού χρέους.
Η νέα γαλλική κυβέρνηση αντιμετωπίζει σημαντικές δημοσιονομικές και οικονομικές προκλήσεις που συνδέονται με το αδύναμο αναπτυξιακό προφίλ της χώρας και το υψηλό δημόσιο χρέος, εκτιμά ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, σημειώνοντας πως ο τρόπος αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων θα λειτουργήσει θετικά για την πιστοληπτική ικανότητα της μεσογειακής χώρας.
«Το δημόσιο χρέος διαμορφώνεται σχεδόν στο 100% του ΑΕΠ και είναι απίθανο να μειωθεί σημαντικά πριν από το τέλος της δεκαετίας.
Η Γαλλία έχει ένα αδύναμο ιστορικό στη μείωση του χρέους.
Επιπλέον, η αναπτυξιακή δυναμική της Γαλλίας είναι σχετικά αδύναμη, με την ανάπτυξη να είναι σχεδόν αδύνατο να υπερβεί το 1,5% (το 2017), ελλείψει μεταρρυθμίσεων.
Η ατζέντα μεταρρυθμίσεων του κ. Macron έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τις βασικές προκλήσεις δανεισμού της Γαλλίας και να αντιστρέψει τη μείωση της δημοσιονομικής και οικονομικής ισχύος της Γαλλίας, που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια.
Ενώ οι μεταρρυθμίσεις είναι πιθανό να συναντήσουν αντιδράσεις, ειδικά από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, το μέγεθος της εντολής της κυβέρνησης και η προφανής αποφασιστικότητα του Προέδρου να τις προωθήσει, είναι πιθανό να τις ξεπεράσουν. Ωστόσο, αν η κυβέρνηση του κ. Macron αποτύχει να αντιστρέψει την επιδείνωση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και των δημόσιων οικονομικών, θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί η λαϊκή υποστήριξη για περισσότερα κόμματα αντισυστημικά στις εκλογές του 2022», τονίζει η Moody’s.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 19/06/2017 - 15:12
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS

 
AUEB-e-banner-10-05-2017.gif
 
KORRES