Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody’s: Μέτριος ο αντίκτυπος του Brexit στον ασφαλιστικό κλάδο ζωής της Βρετανίας

Moody’s: Μέτριος ο αντίκτυπος του Brexit στον ασφαλιστικό κλάδο ζωής της Βρετανίας
«Το σταθερό outlook αντανακλά το βασικό σενάριο ότι η επίδραση του Brexit στους ασφαλιστές ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι συγκρατημένη τους επόμενους 12 έως 18 μήνες»
Οι προσδοκίες ενός μέτριου και ευδιαχείριστου αντίκτυπου από το επικείμενο Brexit οδήγησε την Moody’s στο να μεταβάλει σε «σταθερές», από «αρνητικές», τις προοπτικές επαναξιολόγησης του κλάδου ασφάλειας ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, στη σχετική του έκθεση, εκτιμά πως τα χαμηλά επιτόκια δεν αποτελούν βασικό κίνδυνο για τους ασφαλιστές ζωής του νησιού, ωστόσο τα περιθώρια στον κλάδο μπορούσαν να πιεσθούν από τους συνεχείς ρυθμιστικούς ελέγχους.
«Το σταθερό outlook αντανακλά το βασικό σενάριο ότι η επίδραση του Brexit στους ασφαλιστές ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι συγκρατημένη τους επόμενους 12 έως 18 μήνες, δεδομένης της ανθεκτικότητας της οικονομίας και των χρηματοπιστωτικών αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το δημοψήφισμα του περασμένου έτους.
Η απώλεια του "διαβατηρίου" (πρόσβαση στην ενιαία αγορά) αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τη βιομηχανία.
Ωστόσο, αναγνωρίζουμε ότι η αβεβαιότητα εξακολουθεί να παραμένει», αναφέρουν οι αναλυτές της Moody’s.
Το επιχειρηματικό μοντέλο των ασφαλιστών ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου, τους επέτρεψε να διατηρήσουν ανθεκτικές επιδόσεις ενόψει του αυξημένου ανταγωνισμού. Αρκετοί ασφαλιστές κατέχουν ειδική διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και ισχυρή παρουσία στην αγορά συντάξεων και συνταξιοδοτικών προϊόντων, κάτι που τους προσφέρει τη δυνατότητα συγκέντρωσης περιουσιακών στοιχείων και δυνατότητα δημιουργίας εσόδων από αμοιβές. «Οι ασφαλιστές ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου είναι λιγότερο ευάλωτοι σε χαμηλά επιτόκια από τους Ευρωπαίους ομόλογούς τους.
Ενώ τα χαμηλά επιτόκια επιβαρύνουν τις επενδυτικές αποδόσεις των ασφαλιστών ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι λιγότερο ευαίσθητοι από ορισμένους από τους Ευρωπαίους ομολόγους τους, επειδή η πλειοψηφία των αποθεματικών τους συνδέεται με μονάδες χωρίς εγγυήσεις τόκων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης