Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
S&P 500
2.468,11
0,14%
FTSE 100
7.407,42
-0,34%
DAX
12.240,33
-0,19%
Nikkei 225
19.702,63
-0,14%
ATHEN
837,87
-0,54%
  • 14:43 - Il Manifesto: Η υπόθεση του Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει την «αρχή της ελληνικής κρίσης»
  • 14:42 - Βορίδης: Τρεις μέρες καιγόταν η Αττική και ο Τσίπρας ήταν εξαφανισμένος
  • 14:40 - Γερμανία και Μ.Βρετανία κατά του Trump για τις ίσες αποστάσεις για τα βίαια επεισόδια στη Βιρτζίνια
  • 13:28 - Mizuho International: Η πολιτική της ΕΚΤ έχει πραγματικά ωφελήσει τα περισσότερα ομόλογα της Ευρώπης
  • 13:22 - Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση άφησε την χώρα στην τύχη της - Μηδενικός σχεδιασμός για τις πυρκαγιές
 

Phoenix Capital: Οι Κεντρικές Τράπεζες είναι έτοιμες να συντρίψουν το σύστημα ξανά

Phoenix Capital: Οι Κεντρικές Τράπεζες είναι έτοιμες να συντρίψουν το σύστημα ξανά
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Fed της Νέας Υόρκης υποβάθμισε τις οικονομικές της προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο σε μόλις 1,9%
Στο φαινόμενο της συσσώρευσης των επενδυτών σε αγορές μετοχών τεχνολογικών εταιριων, οι οποίες προμοτάρονται από τα mainstream οικονομικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των ΗΠΑ, την ώρα που αμερικανική οικονομία συρρικνώνεται,  επισημαίνει σε σημερινή ανάλυση της (19 Ιουνίου 2017) η χρηματοπιστωτική εταιρεία Phoenix Capital.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Fed της Νέας Υόρκης υποβάθμισε τις οικονομικές της προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο σε μόλις 1,9%.
Ακόμη χειρότερα, τώρα προβλέπεται ότι ο συνολικός ρυθμός ανάπτυξης για το 2017 θα είναι μόλις στο 1,5%, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από το παρακάτων γράφημα.Ωστόσο όπως αναφέρει η Phoenix Capital, τα δεδόμένα γίνονται ολοένα και χειρότερα.
Ο δείκτης Citi Surprise έχει καταρρεύσει σε επίπεδα που είχαν να εμφανιστούν από το 2011.Γιατί το επίπεδο αυτό έχει σημασία;
Την τελευταία φορά που ο δείκτης αυτός είχε υποχωρήγσει σε αυτά τα επίπεδα, η Fed επρόκειτο να ξεκινήσει το πρόγραμμα παροχής πρόσθετης ρευστότητα στις αγορές.
Σήμερα, η Fed σχεδιάζει να ξεκινήσει την ανάληψη ρευστότητας από τις αγορές, μειώνοντας το πρόγραμμα κατά 10 δισ. δολάρια το μήνα για το γ' τρίμηνο και κατά 20 δισ. δολάρια το δ' τρίμηνο του 2017.

Σίγουρα οι τιμές των μετοχών, μπορεί να συγκρατηθούν σε βραχυπορόθεσμοο ορίζοντα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η παροχή φθηνής ρευστότητας των τελευταίων επτά ετών (14 τρισ. δολάρια) τελειώνει.
Παγκοσμίως οι Κεντρικές Τράπεζες θα αρχίσουν να αποσύρουν ρευστότητα από το σύστημα, με αποτέλεσμα οι πιστώσεις να επιβραδύνονται ήδη με ρυθμό είχε να παρατηρηθεί από την Μεγάλη Κρίση.Και όπως καταλήγει η διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων...
Μια συντριβή έρχεται ...
Και οι έξυπνοι επενδυτές θα τη χρησιμοποιήσουν για να κάνουν κυριολεκτικά περιουσίες από αυτήν.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS