Σε χαμηλό 10 μηνών ο δείκτης δολαρίου, εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική οικονομία

Σε χαμηλό 10 μηνών ο δείκτης δολαρίου, εν μέσω ανησυχιών για την αμερικανική οικονομία
Το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 0,9% αυτή την εβδομάδα
Σε χαμηλό 10 μηνών υποχωρεί σήμερα το δολάριο, "πέφτοντας" στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου 2016, με τους επενδυτές να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την αγορά συναλλάγματος, μετά τα μάκροοικονομικά στοιχεία για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ειδικότερα, λίγο πριν το "καμπανάκι" στη Wall, ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί στις 95,17 μονάδες με απώλειες 0,63%.
Το ευρώ ενισχύεται στο μεταξύ έναντι του δολαρίου κατά 0,61% και διαμορφώνεται στα 1,1468 δολ.
Κέρδη καταγράφει και η στερλίνα, στο +1,20% και τα 1,3094 δολάρια.
Το δολάριο Αυστραλίας ενισχύεται εξίσου κατά 1,22% στα 0,7825 δολάρια.
"Τα αποθαρρυντικά μάκρο στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να μεταβάλλουν τις προσδοκίες για το πότε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αυξήσει τελικά τα βασικά της επιτόκια από το 1-1,25% σήμερα.
Η ανησυχία των επενδυτών για μια πιο αργή οικονομική ανάπτυξη στηρίζει τα υπόλοιπα νομίσματα έναντι του δολαρίου", δήλωσε ο Brian Daingerfield, αναλυτής της Natwest Markets.
Το δολάριο έχει υποχωρήσει κατά 0,9% αυτή την εβδομάδα, σημειωτέον.
Nωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι αμετάβλητες παρέμειναν τον Ιούνιο του 2017 οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, καθώς το κόστος της βενζίνης και των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας υποχώρησε περαιτέρω, υποδηλώνοντας έναν υποτονικό πληθωρισμό, που θα μπορούσε να εγείρει αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να αυξήσει τα επιτόκια για τρίτη φορά εντός του τρέχοντος έτους.
Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως ο αμετάβλητος δείκτης τιμών καταναλωτή ακολούθησε μια πτώση 0,1% τον Μάιο.
Στο δωδεκάμηνο έως τον Ιούνιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,6% - το μικρότερο ποσοστό αύξησης από τον Οκτώβριο του 2016 - έναντι αύξησης 1,9% του Μαΐου.
Ο δωδεκάμηνος δείκτης τιμών καταναλωτή υποχωρεί σταθερά από τον Φεβρουάριο, όταν είχε ανέλθει στο 2,7%.
Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή θα αυξανόταν περασμένο μήνα στο 0,1% σε μηνιαία βάση και στο 1,7% σε ετήσια.
Ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,1% τον Ιούνιο - με τις τιμές να καταγράφουν το ίδιο ποσοστό αύξησης επί τρεις συνεχόμενους μήνες.
Σε ετήσια βάση, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,7%, μετά από αντίστοιχη αύξηση τον Μάιο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS