Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Χ.Α: Όλα τα βλέμματα των επενδυτών στην έκδοση του ομολόγου – Θετικοί οι αναλυτές για τη συνεδρίαση

tags :
Χ.Α: Όλα τα βλέμματα των επενδυτών στην έκδοση του ομολόγου – Θετικοί οι αναλυτές για τη συνεδρίαση
Ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να οδηγήσει την αγορά αποτυπώνοντας τις όποιες εξελίξεις αναφορικά με το ύψος του επιτοκίου
Η έξοδος της χώρας ξανά στις αγορές με έκδοση ομολόγου αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών και να σηματοδοτήσει το τέλος της απομόνωσης.
Οι αναλυτές βλέπουν με καλό μάτι την προσπάθεια και σημειώνουν πως πρόκειται για θετική εξέλιξη που μπορεί να βοηθήσει το ΧΑ και γενικότερα το επενδυτικό κλίμα στη χώρα, η οποία είχε περιέλθει σε δεινή θέση εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης που οδήγησε πριν δυο χρόνια στην επιβολή των capital controls
Για σήμερα πιστεύουν πως οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η πορεία τους θα εξαρτάται από την ειδησεογραφία αναφορικά με το ομόλογο.
 

Euroxx

Η πιθανή επιστροφή της χώρας στις αγορές ομολόγων σήμερα θα μπορούσε να είναι ο σηματωρός του ΧΑ, ενώ όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο ποσοστό κάλυψης της έκδοσης και στο ύψος του επιτοκίου.
Περιμένουμε οι τράπεζες να κινηθούν υψηλότερα.

 
Beta

Η βελτιωμένη ψυχολογία λόγω της προσδοκίας για αναχρηματοδότηση ομολόγου μέσω βιβλίου προσφορών αυτήν την εβδομάδα θα διατηρήσει το ενδιαφέρον και τα επίπεδα της αγοράς.
Ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να οδηγήσει την αγορά αντικατοπτρίζοντας τις όποιες εξελίξεις αναφορικά με το ύψος του επιτοκίου.
Η αξιολόγηση της S&P την Παρασκευή θα μπορούσε επίσης να κτίσει κάποιες θετικές προσδοκίες γύρω από μία ενδεχόμενη αναβάθμιση η βελτίωση των προοπτικών.

 
IBG

Η πρόθεση της Ελλάδας να επιστρέψει στις αγοράς με μία δοκιμαστική έκδοση στις αρχές της εβδομάδας, θα μπορούσε να διατηρήσει το θετικό momentum.


Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης