Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Μειώνεται σημαντικά το ρίσκο ύφεσης παγκοσμίως - Στο 19% οι πιθανότητες για την Ευρωζώνη

tags :
Goldman Sachs: Μειώνεται σημαντικά το ρίσκο ύφεσης παγκοσμίως - Στο 19% οι πιθανότητες για την Ευρωζώνη
To ρίσκο ύφεσης στις ανεπτυγμένες οικονομίες διαμορφώνεται στο 19% σε ορίζοντα έτους, πολύ χαμηλότερα από το 28% που είναι ο ιστορικός μέσος όρος
Σημαντική αποκλιμάκωση του κινδύνου για ύφεση στις ανεπτυγμένες οικονομίες διαπιστώνει σε έκθεσή της για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης, η Goldman Sachs.
Ειδικότερα, το ρίσκο ύφεσης στις ανεπτυγμένες οικονομίες διαμορφώνεται στο 19% σε ορίζοντα έτους, πολύ χαμηλότερα από το 28% που είναι ο ιστορικός μέσος όρος.
Ειδικότερα στις ΗΠΑ το ρίσκο ανέρχεται σε 18%, ελαφρώς χαμηλότερα από τον δικό της μέσο όρο, ενώ ακόμη πιο αισθητή είναι η μείωση του κινδύνου σε Ευρωζώνη και Ιαπωνία (19%).
Έκπληξη αποτελούν σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα και οι πολύ χαμηλές πιθανότητες ύφεσης για τη βρετανική οικονομία, ωστόσο αυτό συμβαίνει γιατί το μοντέλο της Goldman δεν λαμβάνει υπόψη τις αβεβαιότητα που σχετίζονται με το Brexit.




Ειδικότερα, τους τελευταίους έξι μήνες οι πιθανότητες ύφεσης στις ανεπτυγμένες οικονομίες έχουν υποχωρήσει το τελευταίο εξάμηνο.
Αξιοσημείωτη είναι η μείωση σε Ευρωζώνη και Ιαπωνία, όπου παρατηρείται ισχυρή ανάκαμψη, ενώ παράλληλα έχει υποχωρήσει η οικονομική αβεβαιότητα.
Πιο περιορισμένη είναι η αποκλιμάκωση του ρίσκου στις ΗΠΑ.  



Σύμφωνα με την Goldman Sachs οι αγορές προεξοφλούν ισχυρότερη ανάπτυξη και έχουν αναβαθμίσει αναλόγως τις προοπτικές τους.
Οι αγορές αναμένουν ανάπτυξη του ΑΕΠ παγκοσμίως στο 4%.
Ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές, δεν αποκλείεται η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία παραμένει ισχυρή,  να έχει χτυπήσει ταβάνι.




Οι προβλέψεις της Goldman για την παγκόσμια οικονομία



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης