Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Οι κεντρικές τράπεζες απομακρύνονται από τη χαλαρή νομισματική πολιτική

BlackRock: Οι κεντρικές τράπεζες απομακρύνονται από τη χαλαρή νομισματική πολιτική
Η BlackRock αναμένει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη να επιταχύνει...
Διαρκή υποχώρηση των κεντρικών τραπεζών από τις χαλαρές νομισματικές πολιτικές τους διαπιστώνει σε ανάλυσή της η BlackRock, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, κάνοντας ωστόσο λόγο για μέτρια –προς το παρόν– αύξηση των επιτοκίων, λόγω και της μη επίτευξης των στόχων για το επίπεδο πληθωρισμού.
Ως αποτέλεσμα, συνεχίζει να προτείνει στους επενδυτές μετοχές, έναντι των ομολόγων.
Η BlackRock αναμένει ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη να επιταχύνει τελικά εν μέσω της συνεχιζόμενης νομισματικής στήριξης, της διαρκούς παγκόσμιας οικονομικής επέκτασης και της βελτίωσης των προοπτικών του νομισματικού μπλοκ.
Ως εκ τούτου, προβλέπει πως η Ε.Κ.Τ. θα ανακοινώνει τον Σεπτέμβριο ότι θα συρρικνώσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων της, από το 2018.
Την ίδια στιγμή, η Federal Reserve φαίνεται να δεσμεύεται να προχωρήσει περαιτέρω στην εξομάλυνση (σσ: αύξηση) των επιτοκίων και να αρχίσει τη μείωση του ισολογισμού (4,5 τρισ. δολάρια) της, από το 2017 κιόλας, εκτιμά η BlackRock
Σε ό,τι αφορά στην Τράπεζα του Καναδά, την περασμένη εβδομάδα αύξησε τα επιτόκια (στο 0,75% από 0,50%) για πρώτη φορά από το 2010, ενώ οι αγορές αναμένουν περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Τα spreads 2ετών και 5ετών ομολόγων

Difference between five and two year government bond yields, 2017
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης