Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Το πάρτι στις ευρωπαϊκές μετοχές φτάνει στο τέλος του - Όχι σε νέες επενδύσεις

Deutsche Bank: Το πάρτι στις ευρωπαϊκές μετοχές φτάνει στο τέλος του - Όχι σε νέες επενδύσεις
Το πάρτι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων τελειώνει, επισημαίνει αναλυτής της γερμανικής τράπεζας
Την εκτίμηση ότι έχει φτάσει η στιγμή που οι επενδυτές θα πρέπει να αρχίσουν την… υποχώρηση έναντι των ευρωπαϊκών μετοχών εκφράζει ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank, Sebastian Raedler.
Όπως είπε οι επενδυτές συνήθως σκέφτονται ότι πράγματα μπορούν μόνο να βελτιωθούν παρ' όλο που φαίνεται να υπάρχει μικρά περιθώρια βελτίωσης των ευρωπαϊκών μετοχών.
«Εάν όλα είναι τόσο καλά όπως τώρα τότε θα πρέπει να αρχίσεις να προετοιμάζεις τον εαυτό σου για χαλάρωση» είπε χαρακτηριστικά.
Ο Raedler υποστήριξε ότι οι επενδυτές θα πρέπει προετοιμαστούν για το τι θα συμβεί στο μέλλον και όχι για τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα που έδειξε η αγορά το καλοκαίρι.
Η ευρωζώνη αναπτύχθηκε κατά 0,6% τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, ενώ σε ετήσια βάση το ΑΕΠ του μπλοκ επεκτάθηκε κατά 2,3%.
Εν τω μεταξύ, η ανεργία στην ευρωζώνη έχει υποχωρήσει σε χαμηλά σχεδόν μιας δεκαετίας καθώς η Ευρώπη ανακάμπτει από την κρίση χρέους.
Όπως σχολίασε ο Raedler όταν οι αγορές έχουν ενισχυθεί κατά 25%, οι τράπεζες έχουν υπεραποδώσει κατά 30% «τότε λες ΟΚ τα έχουν πάει τόσο καλά, σίγουρα θέλω να συμμετέχω σε αυτό το πάρτι;».
Ο ίδιος όμως συνέχισε λέγοντας «αλλά στην πραγματικότητα είναι σαν να έρχεσαι στο πάρτι στις τέσσερις το πρωί…
Όλοι έχουν ήδη μεθύσει και το ερώτημα είναι: είναι αυτή η στιγμή για να ετοιμαστείς για δράση ή είναι η στιγμή για υποχώρηση;
Πιστεύουμε ότι είναι ώρα για υποχώρηση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης