Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Ξέφυγε» από το καθεστώς αρνητικής επιτήρησης του S&P η Amazon – Σταθερό το outlook, στο «ΑΑ-» η αξιολόγηση

tags :
«Ξέφυγε» από το καθεστώς αρνητικής επιτήρησης του S&P η Amazon – Σταθερό το outlook, στο «ΑΑ-» η αξιολόγηση
Η υποβάθμιση πριν από περίπου δύο μήνες ήταν αποτέλεσμα της συμφωνίας της Amazon για εξαγορά -ύψους 13,7 δισ. δολαρίων- της Whole Foods Market
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αντέστρεψε την υποβάθμιση των προοπτικών επαναξιολόγησης της Amazon στις 16 Ιουνίου 2017, μεταβάλλοντας σε «σταθερό» το outlook, με αποτέλεσμα η κολοσσιαία εταιρεία του Jeff Bezos να μην υπόκειται πλέον σε καθεστώς αρνητικής επιτήρησης.
Η μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα επιβεβαιώθηκε σε «ΑΑ-».
Η υποβάθμιση πριν από περίπου δύο μήνες ήταν αποτέλεσμα της συμφωνίας της Amazon για εξαγορά -ύψους 13,7 δισ. δολαρίων- της Whole Foods Market.
Η κίνηση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης αφορούσε τότε την προσδοκία ότι η μόχλευση της Amazon θα αυξηθεί στο 1,5x, από 1x, αλλά θα παραμείνει κάτω από το 2x, ενώ αντανακλούσε την πρόθεσή του να αναθεωρήσει τις συνέπειες για τις χρηματοπιστωτικές πολιτικές και τη στρατηγική της Amazon για τη λιανική αγορά.

Αισιόδοξοι οι αναλυτές για την Amazon, παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα για το β’ 3μηνο 2017

Αν και η επενδυτική κοινότητα απογοητεύτηκε πλήρως από τα οικονομικά αποτελέσματα της Amazon για το β’ 3μηνο 2017, οι αναλυτές εξακολουθούν να παραμένουν πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον της γιγαντιαίας πολυεθνικής του Jeff Bezos.
Τα κέρδη της Amazon μειώθηκαν ραγδαία (77%!) το β΄ 3μηνο, όπως έγινε γνωστό στις 26 Ιουλίου 2017 (μία ημέρα αφότου ξεπέρασε το φράγμα των 500 δισ. δολαρίων κεφαλαιοποίησης), καθώς έφτασαν τα 177 εκατ. δολάρια ή 0,40 δολάρια ανά μετοχή (οι αναλυτές προέβλεπαν 1,42 δολάρια ανά μετοχή), έναντι 857 εκατ. δολαρίων ή 1,78 δολάρια για το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Τα έσοδα έφτασαν στα 38 δισ. δολάρια όταν οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 37,2 δισ. και το β΄ 3μηνο 2016 είχαν διαμορφωθεί στα 30,4 δισ. δολάρια.
«Η ιστορία με το δεύτερο τρίμηνο 2017 μοιάζει πολύ με αυτή πριν από τρεις μήνες - επιτάχυνση της ανάπτυξης, εντατικοποιημένες επενδύσεις, χαμηλότερη βραχυπρόθεσμη κερδοφορία.
Αλλά ενδιαφέρεται κάποιος για το κέρδος όταν η Amazon κερδίζει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Reuters ο αναλυτής της J.P. Morgan, Doug Anmuth.
«Πιστεύουμε ότι οι συνεχιζόμενες σημαντικές επενδύσεις της εταιρείας δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται αρνητικά», σημειώνει, δήλωσε η αναλυτής της Needham & Co, Kerry Rice, προτείνοντας στους επενδυτές να αγοράσουν τη μετοχή.
Να τονιστεί ότι η μέση τιμή – στόχος για τη μετοχή της Amazon είναι 1.150 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης