Διόρθωση στις αμερικανικές αγορές αναμένει (και) η Pimco λόγω γεωπολιτικής αβεβαιότητας

Διόρθωση στις αμερικανικές αγορές αναμένει (και) η Pimco λόγω γεωπολιτικής αβεβαιότητας
«Αν υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση, οι αγορές θα υποχωρήσουν πολύ, καθώς έχουν συνηθίσει στην πολύ χαμηλή μεταβλητότητα»
Επικείμενη διόρθωση στις αγορές φαίνεται να αναμένει και η Pimco –διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 1,6 τρισεκ. δολαρίων– αν ληφθούν υπόψη οι δηλώσεις του επικεφαλής επενδύσεων κ. Dan Ivascyn, ο οποίος –μιλώντας στο Reuters– τόνισε πως η διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων αυξάνει τα μετρητά ενώ ταυτόχρονα δεν προχωρά σε τοποθετήσεις options στον δείκτη-βαρόμετρο S&P 500, λόγω ανησυχιών για επιδείνωση των γεωπολιτικών εντάσεων στην κορεαστική χερσόνησο.
«Αυξάνουμε τη ρευστότητά μας.
Αν υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση (στην Κορέα), οι αγορές θα υποχωρήσουν πολύ, καθώς έχουν συνηθίσει στην πολύ χαμηλή μεταβλητότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας ωστόσο ότι ο μεγάλος πανικός δεν έχει ακόμη επέλθει.
Μόλις χθες, ο επικεφαλής της Bridgewater -μεγαλύτερο hedge fund στον κόσμο- κ. Ray Dalio συνιστούσε στους επενδυτές να τοποθετήσουν 5% με 10% του χαρτοφυλακίου τους στον χρυσό, εν μέσω γεωπολιτικών εξελίξεων.
«Κατά τη διάρκεια της γαλήνιας εποχής των διακοπών του Αυγούστου βλέπουμε ξαφνικά, πρώτον δύο αντιπάλους, εθνικιστές και στρατιωτικούς ηγέτες να “κοκορομαχούν” και, δεύτερον, την πιθανότητα το Κογκρέσου να μην αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους -κάτι που θα οδηγήσει σε αθέτηση πληρωμής ομολόγου και αυξημένη απώλεια πίστης στην αποτελεσματικότητα του πολιτικού μας συστήματος.
Είναι δύσκολο να στοιχηματίζεις σε τέτοια πράγματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οπότε το καλύτερο που μπορεί κάποιος να κάνει, είναι να παραμείνει ουδέτερος σε τέτοιες δυνατότητες.
Όταν πρόκειται για την εκτίμηση των πολιτικών θεμάτων (ειδικά της παγκόσμιας γεωπολιτικής, όπως η υπόθεση της Βόρειας Κορέας), είμαστε πολύ ταπεινοί.
Γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε μια μοναδική εικόνα που θα επιλέγαμε να στοιχηματίζουμε.
Μπορούμε επίσης να πούμε ότι αν τα παραπάνω πάρουν άσχημη τροπή, θα επωφεληθεί ο χρυσός (περισσότερο από άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως το δολάριο και το γιεν), οπότε διαθέστε 5%-10% του ενεργητικού σας στον χρυσό ως αντιστάθμισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS