Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε άνοδο οι εξαγωγές αργού των ΗΠΑ προς την Κίνα - Από την 32η θέση το 2016 στην 11η το 2017

Σε άνοδο οι εξαγωγές αργού των ΗΠΑ προς την Κίνα - Από την 32η θέση το 2016 στην 11η το 2017
Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 131.000 βαρέλια ημερησίως ενώ τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ο ημερήσιος μέσος όρος ξεπέρασε τα 200.000 βαρέλια
Οι ΗΠΑ επεκτείνονται ταχέως στις εξαγωγές αργού προς την Κίνα, καλύπτοντας το "χάσμα" από την πτώση των προμηθειών από τις χώρες του ΟΠΕΚ.
Οπως αναφέρει το Bloomberg το περασμένο έτος, οι εξαγωγές αργού πετρελαίου των ΗΠΑ προς την Κίνα ήταν μικρές όμως έχουν εμφανίζουν σημαντική άνοδο το πρώτο εξάμηνο του 2017. 
Κατά μέσο όρο το 2016, οι εταιρείες έστειλαν μόλις 10.000 βαρέλια ημερησίως στην Κίνα, δηλαδή, λιγότερο από δύο supertanker κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους.
Οι ΗΠΑ ταξινομούνταν στην 32η θέση στον κατάλογο των κρατών από τις οποίες πραγματοποιούσε εισαγωγές η Κίνα το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία των κινεζικών τελωνειακών αρχών.
Η θέση των ΗΠΑ βρισκόταν πίσω από τη Μογγολία και το Σουδάν, και μόλις πάνω από την Υεμένη.
Αλλά όλα αυτά άλλαξαν δραματικά φέτος, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα.
Η ανοδική πορεία επεκτάθηκε κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2017.
Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 131.000 βαρέλια ημερησίως κατά την συγκεκριμένη περίοδο, ενώ σε ό,τι αφορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ο ημερήσιος μέσος όρος ξεπέρασε τα 200.000 βαρέλια.
Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ μετακινήθηκαν στην 11η θέση στην κατάταξη των προμηθευτών αργού πετρελαίου της Κίνας, τοποθετώντας τες ακριβώς πίσω από τους "πρωταθλητές"- παραγωγούς του ΟΠΕΚ, τη Βενεζουέλα, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η προσπάθεια του OPEC να στηρίξει τις τιμές περιορίζοντας την παραγωγή, σε συνδυασμό με την "δίψα" της Κίνας για το εισαγόμενο πετρέλαιο, σίγουρα βοήθησε να ανοίξει μια αγορά για τους αμερικανούς προμηθευτές, σημειώνει το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης