Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Σε «ΑΑ-» επιβεβαιώνεται η Nordea - Δεν επηρεάζεται από τη μεταφορά της έδρας στη Φινλανδία

tags :
S&P: Σε «ΑΑ-» επιβεβαιώνεται η Nordea - Δεν επηρεάζεται από τη μεταφορά της έδρας στη Φινλανδία
Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την εκτίμηση πως η Nordea θα διατηρήσει την κορυφαία θέση της στις σκανδιναβικές αγορές
Σε «ΑΑ-» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Nordea (σε «Α-1» επιβεβαιώθηκε η βραχυπρόθεσμη) από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's, καθώς, όπως σημειώνεται, δεν επηρεάζεται από την απόφαση της μεγαλύτερης τράπεζας της Σκανδιναβίας να μεταφέρει την έδρα της από τη Σουηδία, στη Φινλανδία, μετά τα τέλη 2018 (δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τις ρυθμιστικές αρχές).
Οι σταθερές προοπτικές (outlook) αντικατοπτρίζουν την εκτίμηση πως η Nordea θα διατηρήσει την κορυφαία θέση της στις σκανδιναβικές αγορές.
Ο οίκος δεν αναμένει αλλαγή στους οικονομικούς κινδύνους του ομίλου.
Να υπενθυμιστεί ότι το β' 3μηνο 2017, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας κατέγραψαν πτώση 26%, μετά τη σημαντική κερδοφορία που καταγράφηκε το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, λόγω της πώλησης του ποσοστού συμμετοχή της στη Visa Europe.
Η κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 743 εκατ. ευρώ, έναντι 996 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 817 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα της τράπεζας παρέμειναν ενισχύθηκαν ελαφρώς, στα 1,18 δισ. ευρώ, έναντι 1,17 δισ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης