Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σταθερή με σύσταση buy η Eurobank Equities για την Aegean - Στα 9,60 ευρώ η τιμή στόχος

tags :
Σταθερή με σύσταση buy η Eurobank Equities για την Aegean - Στα 9,60 ευρώ η τιμή στόχος
Η Aegean συνεχίζει να "πετάει σε υψηλούς ρυθμούς", σύμφωνα με την Eurobank Equities
Ιδιαίτερα θετική για την Aegean εμφανίζει η Eurobank Equities, μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου του 2017, συντηρώντας τη σύσταση buy (αγορά) και την τιμή στόχο στα 9,60 ευρώ.
Η Aegean εμφάνισε μια «έκρηξη» των μεγεθών το Q2, καταφέρνοντας να αυξήσει το EBITDAR κατά 92% σε ετήσια βάση, λόγω της σημαντικής βελτίωσης των συντελεστών επιβάρυνσης (+8,2 pps) και της κάμψης στις αποδόσεις (+ 3% σε ετήσια βάση).
Η ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των αποτελεσμάτων προήλθε από στοχευμένες προσαρμογές του δικτύου σε συνδυασμό με την επένδυση της εταιρίας σε αγορές του εξωτερικού, που συνεχίζουν να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα.
Το υψηλότερο μοναδιαίο κόστος (+3% εκτός καυσίμων) και η αύξηση του κόστους καυσίμων (μοναδιαίο κόστος +1,5%) αντιστάθμισαν μόνο εν μέρει την ισχυρή απόδοση, οδηγώντας τα κέρδη προ φόρων στα 23,2 εκατ. ευρώ και τα μετά από φόρους σε 15,8 εκατ. ευρώ.
H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με το δίκτυο εξωτερικού να παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, παρουσιάζοντας αύξηση 12%.
Συγκεκριμένα, η κίνηση εξωτερικού της Aegean από/προς την Αθήνα αυξήθηκε κατά 17% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την εταιρία να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της αγοράς.
Όσον αφορά το 2018, η Eurobank Equities αναμένει ότι η προσφορά θα παραμείνει σχετικά ευνοϊκή,.
Όσον αφορά τη ζήτηση, οι τάσεις του τουρισμού είναι πιθανό να παραμείνουν ισχυρές για την αύξηση της εισερχόμενης κίνησης.
Η εγχώρια ζήτηση πιθανότατα θα παραμείνει υποτονική, αλλά οι αναλυτές βλέπουν κάποια περιθώρια για ανοδική πορεία, καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει.
Αυτό θα βοηθήσει την Aegean να εμφανίσει EBITDAR πάνω από τα 225 εκατ. ευρώ, πολύ κοντά στο υψηλό όλων των εποχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης