Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Μια στρατιωτική σύγκρουση στη Β. Κορέα θα οδηγήσει σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Citigroup: Μια στρατιωτική σύγκρουση στη Β. Κορέα θα οδηγήσει σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο
Λόγω της εμπλοκής των ΗΠΑ στην υπόθεση της Βόρειας Κορέας υπάρχει ο κίνδυνος ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση να διεθνοποιηθεί
Ενδεχόμενο ξέσπασμα στρατιωτικής σύγκρουσης στη Κορεατική Χερσόνησό θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιο πόλεμο, σύμφωνα με τον κορυφαίο πολιτικό αναλυτή της Citigroup.
Εάν και δεν ήταν δυνατόν να καθοριστεί ένας αριθμός για την κλίμακα κινδύνου στη Βόρεια Κορέα, τα παιχνίδια πολέμου που συνέβησαν στην ιστορία έχουν υποδεικνύουν τι θα μπορούσε να συμβεί ως αποτέλεσμα, είπε η Tina Fordham.
«Μια σύγκρουση στην Κορεατική Χερσόνησο δεν θα προκαλέσει μόνο μεγάλη ταραχή στην περιοχή, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει και σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο καθώς λόγω της εμπλοκή των ΗΠΑ θα μπορούσε να διεθνοποιηθεί μέσα σε μια νύχτα» δήλωσε στο CNBC η Fordham.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι η μεγαλύτερη γεωπολιτική απειλή και μία που θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τις αγορές...
Όταν κοιτάμε στο γεωπολιτικό ρίσκο, κοιτάμε το εάν είναι πιθανό να προκαλέσει σοκ στις τιμές του πετρελαίου ή στην ανάπτυξη.
Και στην περίπτωση της Βόρειας Κορέας, εάν συμβεί το χειρότερο, θα συνέβαιναν και τα δυο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης