Fidelity, Barclays, UBS και JCI Capital δεν φοβούνται το ευρώ και επενδύουν στις ευρωπαϊκές μετοχές

Fidelity, Barclays, UBS και JCI Capital δεν φοβούνται το ευρώ και επενδύουν στις ευρωπαϊκές μετοχές
Σύμφωνα με αναλυτές το ισχυρό ευρώ υπογραμμίζει τις καλύτερες προοπτικές της Ευρώπης 
Οι επενδυτές δεν φαίνεται να φοβούνται από την άνοδο του ευρώ, όπως προκύπτει από δημοσίευμα του Reuters, όπου περιλαμβάνονται δηλώσεις αναλυτών σχετικά με το μέλλον των ευρωπαϊκών μετοχών.
Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι το ισχυρό ευρώ υπογραμμίζει τις καλύτερες προοπτικές της περιοχής, έτσι οι μετοχές των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή θα μπορούν να προσφέρουν πλούσιες ανταμοιβές.
«Συνήθιζα να έχω πολλές εξαγωγικές αλλά αυτό έχει αλλάξει» είπε ο Bill Kennedy της Fidelity, ο οποίος έχει ήδη προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο του περισσότερες τράπεζες, κατασκευαστικές και εταιρείες πρώτων υλών που όπως εκτιμά θα επωφεληθούν από την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.
«Η ισχυροποίηση του ευρώ είναι ένα σημάδι αυξημένης εμπιστοσύνης…
Η πραγματικότητα είναι τα ποσοστά ενισχύονται διότι οι άνθρωποι είναι πιο σίγουροι κι αυτό είναι καλό πράγμα» είπε ο ίδιος.
Η ισχυροποίηση του ευρώ δεν βοηθά μόνο πολλές επιχειρήσεις να μειώσουν τα κόστη των εισαγόμενων προϊόντων αλλά ιστορικά έχει ενισχύσει τις αποδόσεις για τους offshore επενδυτές.
Μετοχές από την κατασκευαστική Vinci και την αυτοκινητοβιομηχανία Renault στη Γαλλία έως τη γερμανική Vonovia και την ιταλική Intesa Sanpaolo είναι μεταξύ των κορυφαίων επιλογών για αναλυτές και επενδυτές.

Το χάσμα των αποτιμήσεων

Οι ευκαιρίες αφθονούν κάτω από την επιφάνεια.
«Παρά την ισχυροποίηση του ευρώ και τις αναβαθμίσεων των προβλέψεων για το ΑΕΠ, οι εγχώριες μετοχές της ευρωζώνης δεν έχουν μέχρι στιγμής υπεραποδώσει» επισημαίνουν οι στρατηγικοί αναλυτές της Barclays υπό τον Dennis Jose.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση της τράπεζας, οι τράπεζες και οι εταιρείες πρώτων υλών είναι οι κλάδοι στους οποίους επενδύει και -αν το παρελθόν αποτελεί κάποια ένδειξη- ένα ισχυρό νόμισμα είναι ένας καλός οιωνός.
Ιστορικά, ένα ενισχυτικό ευρώ υπήρξε κρίσιμο στοιχείο για την ευρωπαϊκή υπεραπόδοση, έγραψε η Barclays.
Μετά το αρχικό άγχος που συνδέεται με το ευρώ, οι ευρωπαϊκές μετοχές έδειξαν σημάδια αυτό το μήνα ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις διακυμάνσεις, αυξάνοντας την προοπτική ότι το επίκεντρο θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε θεμελιώδη στοιχεία της εταιρείας.
«Πιστεύω ότι η συσχέτιση μεταξύ του ευρώ και των ευρωπαϊκών μετοχών (το ευρώ ενισχύεται/οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχωρούν) είναι κυρίως συναισθηματική και αναμένεται να εξαφανιστεί» είπε ο Alessandro Balsotti, επικεφαλής της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της JCI Capital.
Ένα βασικό συστατικό που ενισχύει το σενάριο υπέρ των επενδύσεων στην Ευρώπη είναι ότι οι αποτιμήσεις έχουν γίνουν ξανά ελκυστικές.
Με βάση την τιμή/κέρδος ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX δεν ήταν πότε τόσο φθηνός σε σχέση με τη Wall Street, μετά το 2009.
Οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS, υπό τον Nick Nelson πιστεύουν ότι το discount των μετοχών με μεγάλη έκθεση στην ευρωζώνη είναι ακόμα πιο ελκυστικό, ενώ σημειώνει ότι ένα ισχυρό νόμισμα συνέπεσε -στο παρελθόν- με αξιοπρεπή αύξηση ευρωπαϊκών κερδών.
«Στο μέλλον, η ποιότητα των κερδών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων θα είναι πιο σημαντική από το ευρώ» είπε ο Balsotti της JCI Capital.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS