Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Το «ράλι» των τεχνολογικών εταιρειών στη Wall Street δε συγκρίνεται με τη «φούσκα» του 2000

tags :
BofA: Το «ράλι» των τεχνολογικών εταιρειών στη Wall Street δε συγκρίνεται με τη «φούσκα» του 2000
Το 2000, η «φούσκα» dot.com οδήγησε σε «κραχ» τις τεχνολογικές εταιρείες της Wall Street
Τη στιγμή που ολοένα και περισσότεροι αναλυτές και αξιωματούχοι κάνουν λόγο για υπερτιμημένες μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τεχνολογικό κλάδο -διαθέτει τις εισηγμένες μεγαλύτερης κεφαλαιοποίησης- και παρομοιάζοντας την τρέχουσα κατάσταση με αυτή της δεκαετίας του 1990, η Bank of America Merrill Lynch έχει διαφορετική άποψη...
Το 2000, η «φούσκα» dot.com οδήγησε σε «κραχ» τις τεχνολογικές εταιρείες της Wall Street, με την πτώση μέσα σε λίγες ημέρες να ξεπερνά ακόμη και το 90%!
Πλέον όμως, όπως υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η συνεχόμενη άνοδος των τεχνολογικών μετοχών είναι πολύ πιο βιώσιμη και σταθερή σε σχέση με τότε...
Επιπλέον, επικαλείται τα τεράστια κεφαλαιακά αποθέματα που διακρατούν -κυρίως στο εξωτερικό- οι εταιρείες της Silicon Valley.

Screen Shot 2017 10 12 at 12.00.25 PM

Στην πραγματικότητα, ο τεχνολογικός είναι ο μόνος κλάδος του δείκτη-βαρόμετρου S&P 500 με -συνολικά- περισσότερα μετρητά από χρέος, στους εταιρικούς ισολογισμούς.
Η τράπεζα υπογραμμίζει, επίσης, ότι το ποσοστό των επενδυτικών κεφαλαίων που εστιάζουν στον κλάδο, είναι αυτή τη στιγμή το ήμισυ σε σχέση με το αντίστοιχο το 2000, ενώ οι IPOs (αρχικές δημόσιες προσφορές) τεχνολογικών επιχειρήσεων έχουν συρρικνωθεί σημαντικά από τότε.
Την ίδια στιγμή, ο S&P 500 εξαρτάται λιγότερο από τον τεχνολογικό κλάδο, ο οποίος είναι πιο κερδοφόρος και λιγότερο χρεωμένος, σήμερα, συγκριτικά με τη δεκαετία του 1990.
Βέβαια, η BAML αναγνωρίζει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι σημαντικοί κίνδυνοι, όπως ο «συνωστισμός» επενδυτών στον κλάδο.

Screen Shot 2017 10 12 at 12.32.24 PM
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης