Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Τι σημαίνουν για την Ευρώπη οι εκλογές στην Αυστρία

JP Morgan: Τι σημαίνουν για την Ευρώπη οι εκλογές στην Αυστρία
Ενδεχόμενο συμμετοχής του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας σε κυβερνητικό συνασπισμό
Η Αυστρία μπορεί να μην έχει τη μεγαλύτερη σημασία στην πολιτική σκηνή αλλά ως κεντρική ευρωπαϊκή δύναμη, γεφυρώνοντας την ανατολική και τη δυτική Ευρώπη, η πολιτική της μπορεί να επηρεάσει κι άλλες χώρες.
Μάλιστα, οι εκλογες της Αυστρίας (την Κυριακή 15/10/2017) αποκτούν ιδιαίτερα σημασία και λόγω του ενδεχομένου το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας να συμμετέχει σε κυβερνητικό συνασπισμό, ενισχύοντας την τάση που επικρατεί στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με την JP Morgan, ενώ το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, υπό τον Heinz-Christian Strache, απορρίπτει το «Oxit» (δηλ. την έξοδο της Αυστρίας από την ΕΕ) παραμένει ευρωσκεπτικιστικό, τασσόμενο υπέρ μιας βαθύτερης Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεταρρυθμίσεων στην ευρωζώνη, σαφέστερη κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ της ΕΕ και των κρατών μελών και μειωμένη γραφειοκρατία στην ΕΕ.
«Πάνω από όλα περιμένουμε ότι η Αυστρία θα στηρίξει τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, αλλά θα κρατήσει μια στάση που είναι παρόμοια με αυτή τη Γερμανίας» δήλωσε ο Greg Fuzesi, οικονομολόγος της JP Morgan προσθέτοντας ότι το αντι-μεταναστευτικό κόμμα (και κυρίως κατά του Ισλάμ) πιθανότατα θα διατηρήσει τη «σκληρότερη γραμμή... στη διαχείριση της ολοκλήρωσης στην Αυστρία και στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης