Έρευνα BofA: Οι λανθασμένες πολιτικές από Fed και ΕΚΤ είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές

Έρευνα BofA: Οι λανθασμένες πολιτικές από Fed και ΕΚΤ είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις αγορές
Σε ό,τι αφορά στους κινδύνους για την αμερικανική οικονομία, το 30% «δείχνει» τον πληθωρισμό στους μισθούς
Οι ενδεχόμενες λανθασμένες στρατηγικές -σε ό,τι αφορά στη νομισματική πολιτική- από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) των Η.Π.Α. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) θα αποτελέσουν καίριο πλήγμα για τις αγορές, ειδικά τις αμερικανικές, σύμφωνα με όσα απάντησαν οι (206) διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων (συνολικού ύψους 610 δισεκ. δολαρίων) στην σχετική έρευνα της Bank of America, για τον μήνα Νοέμβριο 2017.
Ειδικότερα, όπως φαίνεται και στους παρακάτω πίνακες, το 28% των ερωτηθέντων «τρέμει» μία λάθος εκτίμηση στη νομισματική πολιτική, όπως, για παράδειγμα, μία ταχύτερη ομαλοποίηση της τρέχουσας -πολύ- χαλαρής νομισματικής πολιτικής, ενώ μία μικρότερη μερίδα ανησυχεί για μία κατάρρευση στην παγκόσμια αγορά ομολόγων.Την ίδια στιγμή, σε ό,τι αφορά στους κινδύνους για την αμερικανική οικονομία, το 30% «δείχνει» τον πληθωρισμό στους μισθούς, με το 21% να εκφράζει ανησυχίες για την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.Οι διαχειριστές εκτιμούν (για 6ο μήνα μέσα στο τρέχον έτος) ότι η μεγαλύτερη τοποθέτηση κεφαλαίων παρατηρείται στα στοιχήματα για μακροπρόθεσμη άνοδο του χρηματιστηριακού τεχνολογικού δείκτη Nasdaq, ενώ, την ίδια στιγμή, διαπιστώνεται ότι πολλοί επενδυτές τοποθετούνται αποκλειστικά με τις (χαμηλές) τιμές του δέκτη μεταβλητότητας CBOE Volatility Index.

Να σημειωθεί ότι, από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων διακρατούν το 4,4% του συνόλου σε μετρητά, επίδοση κατά 30 μονάδες βάσης χαμηλότερη από του Οκτωβρίου 2017, και ταυτόχρονα, χαμηλό 4ετίας.
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS