Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τρ. Κύπρου - Ποιοι είναι οι 30 μεγαλομέτοχοι με συνολικές οφειλές 6 δισ. ευρώ; - Όλη η λίστα...

tags :
Τρ. Κύπρου - Ποιοι είναι οι 30 μεγαλομέτοχοι με συνολικές οφειλές 6 δισ. ευρώ; - Όλη η λίστα...
O μεγαλύτερος οφειλέτης της Τράπεζας Κύπρου φέρεται πως είναι η Leptos
Ποσό ύψους 6 δισ. ευρώ οφείλουν στην Τράπεζα Κύπρου συνολικά 30 μεγαλομέτοχοι, ενώ αυξάνονται οι πιέσεις για την είσπραξη των οφειλών αυτών.
Το ποσό των 6 δισ. ευρώ αφορά σε προβληματικά δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνταν κανονικά εδώ και χρόνια, πολύ πριν η κυπριακή οικονομία και το κυπριακό τραπεζικό σύστημα εισέλθουν στη χειρότερη φάση τους, όταν και η Κύπρος αναγκάστηκε να ζητήσει εξωτερική βοήθεια.
Ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς την Τράπεζα Κύπρου φαίνεται πως είναι η Leptos, με οφειλές περί τα 457 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2013, όπως αποκαλύπτει η "Καθημερινή" της Κύπρου.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μεγάλη είναι και η οφειλή της Aristo - περί τα 338 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2013. Η Aristo φέρεται να έλαβε εντυπωσιακό δανεισμό μέσα στο 2012, όταν οι υποχρεώσεις της αυξήθηκαν από 198 εκατ. ευρώ σε 338 εκατ. ευρώ.
Μεγάλα ανοίγματα έχει η τράπεζα και στους ομίλους Shacolas, με τις οφειλές να ανέρχονται κοντά στα 335 εκατ. ευρώ. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως μετά από αναδιαρθρώσεις, έχουν αρχίσει να εξυπηρετούνται τουλάχιστον οι τόκοι των συγκεκριμένων ομίλων, ενώ αναμένονται και επιπλέον κινήσεις απομόχλευσης των εταιρειών.
Παρόμοια είναι και η εικόνα στην Louis που επίσης φαίνεται πως άρχισε να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις, που ήταν 140 εκατ. ευρώ τον περασμένο Φεβρουάριο.
Άλλοι οφειλέτες είναι η Hassapis, με οφειλές περί τα 160 εκατ. ευρώ και η Quality Group.
Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης η Fairways (93 εκατ. ευρώ) , η AquaSol (170 εκατ. ευρώ), η Lanitis (312 εκατ. ευρώ) η SFS (97 εκατ. ευρώ), η Libra Group (114 εκατ. ευρώ) και η Frangoudis & Stephanou (121 εκατ. ευρώ).
H Thanos Group είχε υποχρεώσεις ύψους 48,75 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011, ενώ η Casternet είχε υποχρεώσεις 84 εκατ. ευρώ στις αρχές του 2012. Περιλαμβάνονται επίσης οι Miltiades Neofytou (58,8 εκατ. ευρώ), η Primetel (35,7 εκατ. ευρώ), SZ Eliades Leisure (39 εκατ. ευρώ), η Kouroushis (29 εκατ. ευρώ), η Zetanet (24 εκατ. ευρώ), η Ocean Tankers (51 εκατ. ευρώ) και η Raftis Group (18 εκατ. ευρώ). Οι πιο πάνω υποχρεώσεις αφορούν στις αρχές του 2012.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης