Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρωτοφανής παρέμβαση της Επ. Κεφαλαιαγοράς – Σας ευχαριστούμε που αναγνωρίζετε το έργο του bankingnews.gr

Πρωτοφανής παρέμβαση της Επ. Κεφαλαιαγοράς  – Σας ευχαριστούμε που αναγνωρίζετε το έργο του bankingnews.gr
Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης
Το www.bankingnews.gr θιασώτης της έγκυρης και έγκαιρης δημοσιογραφίας και με συστημική παρέμβαση στην αγορά και ειδικά στον τραπεζικό κλάδο στοχοποιείται με πρωτοφανή τρόπο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Με επιστολή της ζητάει να διερευνηθεί από την Ένωση Συντακτών «αν το www.bankingnews.gr που είναι γνωστή και με επιρροή ιστοσελίδα ενημέρωσης στους οικονομικούς κύκλους έχει ακολουθήσει τους κανόνες δεοντολογίας όσον αφορά την ενημέρωση για τα stress tests των τραπεζών…»
Είμαστε θιασώτες των υγιών, ιδιωτικών τραπεζών, που θα προσφέρουν στην εθνική οικονομία, την κοινωνία και τους μετόχους τους.
Είμαστε θιασώτες της δομημένης με κανόνες χρηματιστηριακής αγοράς.
Είμαστε οικονομικό μέσο ενημέρωσης με παρέμβαση στις οικονομικές εξελίξεις όπως μας αναγνωρίζει και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά θεωρούμε πρωτοφανή παρέμβαση και αντιθεσμική τις νύξεις ή υπόνοιες που αφήνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς περί «χειραγώγησης της αγοράς»….στηριζόμενη η ΕΚ σε προφορικές καταγγελίες…ούτε καν γραπτές.
Το www.bankingnews.gr με συνέπεια παρακολουθεί, καταγράφει, σχολιάζει και αποκαλύπτει τα διαδραματιζόμενα, στις τράπεζες, στην οικονομία και το χρηματιστήριο, με συνέπεια τηρώντας κανόνες και αρχές του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Υπήρξαμε πρωτοπόροι σε πλειάδα μεγάλων αποκαλύψεων και ήμασταν από τα ελάχιστα – για να μην πούμε – το μόνο οικονομικό μέσο ενημέρωσης που από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατά του επιζήμιου για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, επιζήμιου για την εθνική οικονομία και επιζήμιου για τις τράπεζες deal Εθνικής με την Eurobank που ακύρωσε στο τέλος η DGCom η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Το www.bankingnews.gr παρουσίασε πληροφορίες για τα stress tests εξηγώντας και τις παραμέτρους με απόλυτη συνέπεια χωρίς να αναιρείται ή να αντιφάσκει  - κάτι που έκαναν ξένοι επενδυτικοί οίκοι -  ώστε οι αναγνώστες να εξάγουν τα συμπεράσματα τους.
Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητάει εξηγήσεις και αποσαφηνίσεις για τα stress tests, όταν ήδη διεθνείς οίκοι με παγκόσμια παρέμβαση έχουν αναφέρει ότι θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες στις ελληνικές τράπεζες.
Συγκεκριμένα σε έκθεση της η Morgan Stanley αναφέρει ότι θα προκύψουν 3,5 δισεκ. κεφαλαιακές ανάγκες στις ελληνικές τράπεζες.
Η Citigroup έχει αναφέρει ότι στο δυσμενές σενάριο θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες έως το 20% της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών (τότε το 20% αντιστοιχούσε σε 6 δισεκ.)
Η Goldman Sachs σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε μεταξύ 125 διεθνών αναλυτών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες.
Η Mediobanca  επίσης προέβλεψε ότι θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες.
Ανάλογα άλλοι οίκοι όπως η Bank of America Merrill Lynch, Deutsche bank, Nomura έχουν εκτιμήσει ότι δεν θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες ή αν προκύψουν θα είναι διαχειρίσιμες, όλες αυτές οι εκθέσεις έχουν παρουσιαστεί αναλυτικότατα από το    www.bankingnews.gr, την ιστοσελίδα με την μεγαλύτερη ροή δημοσίευσης εκθέσεων ξένων οίκων στην Ελλάδα.  
Μέρος των διεθνών οίκων με παγκόσμια παρέμβαση στους επενδυτικούς κύκλους και στα παγκόσμια funds που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια δολάρια ή ευρώ, εκτιμούν ότι θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες για τις ελληνικές τράπεζες.
Κατά την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το www.bankingnews.gr έχει μεγαλύτερη παρέμβαση από την Goldman Sachs και την Morgan Stanley στην χρηματιστηριακή αγορά.  
Γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν ζητάει….εξηγήσεις….από τους επενδυτικούς οίκους που δημοσιοποιούν εκθέσεις και ταυτόχρονα διακινούν εκατομμύρια τεμάχια μετοχών ελληνικών τραπεζών;
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με ένα κείμενο που στηρίζεται στα ίσως και στα μάλλον, αναφέρει ότι «…δεν  είναι σαφές εάν συνιστούν προσωπικές απόψεις/ εκτιμήσεις/σχόλια του συντάκτη ή ειδήσεις/πληροφορίες με την συχνή αναφορά σε έγκυρες πηγές να οδηγεί μάλλον τον αναγνώστη στην δεύτερη εκδοχή»
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λοιπόν υποστηρίζει ότι….μάλλον….οδηγεί σε μια κατεύθυνση.
Προσέξτε δεν είναι βέβαιη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μάλλον χρησιμοποιεί ένα υποθετικό επίρρημα.
(Το μάλλον χρησιμοποιείται για να προσδώσει ένα βαθμό αβεβαιότητας σε μια απόφανση).
Ως προς την ουσία, οι ελληνικές τράπεζες όταν προέβησαν στις ανακοινώσεις για το αν γνωρίζουν τα stress tests έδωσαν πανομοιότυπες απαντήσεις, τις οποίες το www.bankingnews.gr παρουσίασε αναλυτικά και σε περίοπτη θέση στην ιστοσελίδα.
Παρουσιάζει όλες τις απόψεις των τραπεζών και επίσης όλες τις εκτιμήσεις των διεθνών οίκων ανεξαρτήτως αν εκτιμούν ότι θα προκύψουν ή ότι δεν θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες στις ελληνικές τράπεζες, χωρίς να αποκρύπτει, ούτε λέξη.  
Το www.bankingnews.gr στηρίζει έμπρακτα την πολύπλευρη ενημέρωση, δεν επιθυμούμε «κατευθυνόμενους» αναγνώστες αλλά ενημερωμένους με τέτοιο τρόπο ώστε έχοντας πλήρη ενημέρωση να εξάγουν τα συμπεράσματα τους κατά την κρίση τους.
Και εν πάσει περιπτώσει από πότε οι αναφορές ότι θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες στις τράπεζες αποτελούν μη δεοντολογική προσέγγιση και οι αναφορές ότι δεν θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες είναι δεοντολογική;
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στηρίζει την ενημέρωση ή κατά το δοκούν και ότι μας συμφέρει;
Αυτοί που γράφουν ότι δεν θα προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες και επηρεάζουν τους επενδυτές ανάλογα, αν τελικώς προκύψουν κεφαλαιακές ανάγκες τι θα πράξει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

Για να θυμηθούμε όμως ορισμένα δεδομένα για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όταν η Εθνική δήλωσε σε επίσημο κείμενο στις 20 Μαρτίου του 2014 ότι δεν θα υλοποιήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και στις 16 Απριλίου σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο ανακοινώνει αύξηση κεφαλαίου 2,5 δισεκ. ευρώ;
Υπήρξε λόγω αυτού του γεγονότος κατάρρευση της μετοχής από τα 3,6 στα 2,5 ευρώ σε μικρό χρονικό διάστημα;
Αυτό αποτελεί ή όχι παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού;

Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όταν η Εθνική πραγματοποίησε δημόσια πρόταση στους μετόχους της Eurobank εν συνεχεία ακυρώθηκε η μεταξύ τους συγχώνευση, αλλά οι μέτοχοι της Eurobank υπέστησαν οικονομική καταστροφή καθώς αντάλλαξαν τις μετοχές τους με την προοπτική εντός deal που ακυρώθηκε;

Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όταν π.χ. η Εθνική υλοποίησε ΑΜΚ στα 4,29 ευρώ και λίγους μήνες αργότερα υλοποίησε νέα αύξηση στα 2,20 ευρώ ζημιώνοντας μετόχους και κατόχους των warrants;

Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όταν η EFG Group μεταβίβασε σε 9 μέλη της οικογένειας Λάτση το 44% της Eurobank με στρατηγική…αποχώρησης όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων;

Που ήταν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις δεκάδες παρανομίες εις βάρος των μικρομετόχων, εις βάρος των επενδυτών εις βάρος της ηθικής και της νομιμότητας;

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αντί να παρέμβει μπροστά σε αυτά τα απίστευτα ηθικά, νομικά και θεσμικά ανομήματα μας λέει ότι το www.bankingnews.gr ίσως μάλλον, μπορεί, ενδεχομένως…. να παρεμβαίνει ανορθόδοξα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Όλη η δημοσιογραφική ομάδα είμαστε υπερήφανοι, που με κόπο, προσπάθεια, χωρίς μετόχους επιχειρηματίες όπως όλα τα μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου, με εμφανείς πηγές εσόδων μέσω των διαφημίσεων, προάγει την δημοσιογραφία ως λειτούργημα που με πάθος υποστηρίζουμε.

Υποσημείωση

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Πέτρος Λεωτσάκος ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα www.bankingnews.gr δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε μια συναλλαγή μετοχής στο ελληνικό χρηματιστήριο ή στην αγορά παραγώγων….ΠΟΤΕ.  
Σε μια περίοδο θολούρας, παρακμής, εξάρτησης συμφερόντων και σύγκρουσης αντίπαλων συστημάτων, το www.bankingnews.gr είναι πεντακάθαρος ουρανός.
Προκαλούμε τον οποιονδήποτε να μας διερευνήσει.
Με όπλο τον κώδικα αρχών μας, τις αξίες μας και το πάθος για δημοσιογραφία θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα, χωρίς να δειλιάζουμε μπροστά σε οργανωμένες επιθέσεις.

Ευχαριστούμε και πάλι την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που πρώτη φορά στην ιστορία της στέλνει επιστολή….κρίνοντας μέσο ενημέρωσης χαρακτηρίζοντας μας «ιστοσελίδα με επιρροή στους οικονομικούς κύκλους».

Με εκτίμηση
Πέτρος Λεωτσάκος

Υπερήφανος που ασκώ με πάθος το λειτούργημα του δημοσιογράφου


H Επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που υπογράφει ο Κώστας Μποτόπουλος πρόεδρος

epkef1


epkef2


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης