Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ισχυρό αρνητικό σοκ για την κυβέρνηση η πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ - Δήμας 160, παρών 135 και 5 αποχές

Ισχυρό αρνητικό σοκ για την κυβέρνηση η πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ - Δήμας 160, παρών 135 και 5 αποχές
Η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00
(upd6)Ισχυρό αρνητικό σοκ για την κυβέρνηση αποτέλεσε η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ένδειξη ότι η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, αφού η συγκέντρωση των 180 ψήφων μοιάζει αδύνατη.
Σε σύνολο 300 βουλευτών, κατά την πρώτη ονομαστική, φανερή ψηφοφορία, 160 ψήφισαν υπέρ του Σταύρου Δήμα, 135 δήλωσαν παρών, ενώ σημειώθηκαν και 5 απουσίες. 
Τα μηνύματα της έκβασης της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι απογοητευτικά:
Μόλις πέντε ανεξάρτητοι βουλευτές τάχθηκαν υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα και συγκεκριμένα οι Λυκούδης, Ψαριανός, Μάρκου, Αηδόνης και Νταβρής.
«Παρών» ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Βασίλης Καπερνάρος, Πέτρος Τατσόπουλος, Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκη Φούντα, Βασίλης Οικονόμου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Παναγιώτης Μελάς, Ραχήλ Μακρή, Θεόδωρος Παραστατίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιάννης Κουράκος.
Απόντες από την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν οι: Μπούκουρας, Αλεξόπουλος, Γιοβανόπουλος και Κασαπίδης, Χατζησοφιά.
Από τις Κοινοβουλευτικές Ομάδας των κομμάτων δεν σημειώθηκε καμία διαφοροποίηση, καθώς οι βουλευτές ευθυγραμμίστηκαν πλήρως με τις συλλογικές αποφάσεις. 
Η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 23 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00. 

Σαμαράς: Ευελπιστώ ότι θα εκλεγεί ΠτΔ - Η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες
"Ευελπιστώ πως θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος της Βουλής και κληθείς να σχολιάσει την έκβαση της πρώτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή.
Όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, σήμερα είχαμε την πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή και ακολουθούν ακόμη δύο.
"Οι βουλευτές αντιλαμβάνονται πως η χώρα δεν πρέπει να μπει σε περιπέτειες", ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Ταυτόχρονα σημείωσε πως "συγχαίρει τους βουλευτές που ψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την πρώτη ψηφοφορία".

Η επίσημη αντίδραση Tσίπρα: Στο κενό έπεσε η κινδυνολογία - Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται
Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος της Βουλής και κληθείς να σχολιάσει την έκβαση της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η στρατηγική του φόβου κατέρρευσε, εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας για να διαμηνύσει πως "η δημοκρατία δεν εκβιάζεται".
Τη διέξοδο θα τη δώσει ο ελληνικός λαός, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας στο bankingnews.gr: Ωραίο ήταν το αποτέλεσμα της α' ψηφοφορίας!
Προσερχόμενος στο γραφείο του στη Βουλή και φανερά ικανοποιημένος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το αποτέλεσμα ρωτήθηκε από το www.bankingnews.gr για το πώς είδε την πρώτη ψηφοφορία.
Χαμογελώντας δήλωσε: Ωραία ήταν! Ωραία ήταν !
Είχε προηγηθεί η δήλωση του Νίκου Παππά, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι το μήνυμα της αποψινής ψηφοφορίας είναι «Εκλογές!».

Καμμένος: Απέτυχε η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών - Πάμε σε εκλογές
«Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας σημαίνει… εκλογές» διαμήνυσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Ειδικότερα, μετά το πέρας της σημερινής ψηφοφορίας, ο Π. Καμμένος υποστήριξε πως «η επιχείρηση τρομοκράτησης των βουλευτών απέτυχε».
«Θα προχωρήσουμε σε δημοκρατικές διαδικασίες για την αντικατάσταση της σημερινής κυβέρνησης» σημείωσε παράλληλα.
Τέλος, εκτίμησε πως «το σημερινό αποτέλεσμα σημαίνει εκλογές».

Kουβέλης: Με βάση το σημερινό αποτέλεσμα ανοίγει ο δρόμος για εκλογές
Την πεποίθηση ότι το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, «δείχνει» εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.
Ειδικότερα ο κ. Κουβέλης εξερχόμενος της Βουλής, τόνισε ότι με βάση το σημερινό αποτέλεσμα ανοίγει ο δρόμος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr
Μεταξύ 160-163 ναι η πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ - Παρών θα δηλώσουν 137-140
Με βάση σοβαρές ενδείξεις στην πρώτη ψηφοφορία θα συγκεντρωθούν 160 με 163 ναι υπέρ του Σταύρου Δήμα που είναι ο προτεινόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αντίστοιχα, τα παρών εκτιμώνται από 137 έως 140.
Με βάση την διαδικασία απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι και προφανώς η πρώτη ψηφοφορία δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά θα αποτελέσει σίγουρα μια πολύ καλή ένδειξη του συσχετισμού δυνάμεων μεταξύ των ναι και όσων τάσσονται ουσιαστικά υπέρ των εκλογών που θα ψηφίσουν παρών.
Αν συγκεντρωθούν 160 με 163 ναι….και 140 παρών ή 137 παρών ή κάθε πλευρά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω θα σπεύσουν να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα, με ορίζοντα προφανώς στις 29 Δεκεμβρίου όπου απαιτούνται 180 βουλευτές.
Στην πρώτη ψηφοφορία απαιτούνται 200 ψήφοι, στην δεύτερη ψηφοφορία στις 23 Δεκεμβρίου απαιτούνται 200 θετικού ψήφοι και στην Τρίτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αν αποτύχει η διαδικασία η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου του 2015.
Εφόσον στην πρώτη ψηφοφορία συγκεντρωθούν 160 με 163 ναι και 140 με 137 παρών…το βέβαιο είναι ότι η μάχη εντυπώσεων, η κινδυνολογία, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, το χάος που θέλουν να προκαλέσουν ορισμένοι δραματικά θα αυξηθεί.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας που είναι θεσμός, αντί να ενώνει διαιρεί, προκαλεί σκληρότατες κόντρες μεταξύ των κομμάτων και καταστροφολογική  κινδυνολογία εις βάρος της κοινωνίας, των καταθέσεων και της οικονομίας.
Η κυβέρνηση Σαμαρά με το αποτυχημένο success story που κατέρρευσε εντός 48 ωρών, το έωλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι ανεύθυνες δηλώσεις Στουρνάρα του διοικητή της ΤτΕ για τα περί ρευστότητας έχουν φέρει ξανά την Ελλάδα στο σημείο μηδέν.
Όσοι ψηφίσουν ναι ψηφίζουν ναι στο αποτυχημένο μνημόνιο και ψηφίζουν ναι στην νέα λιτότητα που έρχεται και ψηφίζουν ναι στο success story της κυβέρνησης που κατέρρευσε εντός 48 ωρών.
Όσοι ψηφίσουν ναι θα ψηφίσουν με κριτήρια κομματικά, όχι με εθνικά κριτήρια.
Όσοι ψηφίσουν παρών – το όχι δεν υπάρχει στην διαδικασία – επίσης θα ψηφίσουν με κομματικά κριτήρια στην λογική ότι πρέπει να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά και να έρθει η κυβέρνηση συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την μια η κυβέρνηση Σαμαρά απέτυχε και αυτό φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο κατέρρευσε το success story και από την άλλη η εναλλακτική πρόταση…είναι έωλη και προκαλεί ανησυχία.
Ωστόσο όσοι ψηφίσουν ναι θα ψηφίσουν όχι για την πατρίδα αλλά για την θέση τους ειδικά οι ανεξάρτητοι, δεν θα προτάξουν το πατριωτικό συμφέρον αλλά το ιδιοτελές.
Όσοι ψηφίσουν ναι θα έχουν ψηφίσει ναι στα μνημόνια τα οποία καταδίκασαν ή και καταψήφισαν.
Όσοι πουν ναι θα πρέπει να ξεπεράσουν το συνειδησιακό τους πρόβλημα και να αποδεχθούν ότι θα κάνουν θεαματική κυβίστηση κοινώς κωλοτούμπα.

Τα σενάρια για αλλαγή προτεινόμενου προέδρου στην γ΄ ψηφοφορία δεν έχουν βάση

Τα σενάρια που έχουν κυκλοφορήσει και θέλουν τον Σαμαρά να επιλέγει άλλο πρόεδρο της Δημοκρατίας στην γ΄ ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου είναι τουλάχιστον έωλο, αβάσιμο και θα διαψευστεί.
Αν αλλάξει πρόεδρο, αφενός θα αδειάσει τον Δήμα αφετέρου θα καταδειχθεί ήττα της κυβέρνησης ενώ και η διαδικασία θα εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία.
Θα καταδειχθεί επίσης ότι δεν έχουν κανένα σεβασμό στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή στην εξουσία.
Σε διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η Le Monde που αναφέρει ότι ο Σαμαράς ο έλληνας πρωθυπουργός θα προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας την Μαρία Δαμανάκη.
Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν η απόλυτη παρακμή της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι 180 δεν υπάρχουν αν δεν σπάσει κόμμα

Οι 180 βουλευτές δεν υπάρχουν αν δεν σπάσει κάποιο πολιτικό κόμμα η ΔΗΜΑΡ ή οι ΑΝΕΛ.
Με την έννοια σπάσει κόμμα εννοούμε από την ασφυκτική πίεση που δέχονται τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και οι Δημοκρατική Αριστερά να ψηφίσουν υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αν η ΔΗΜΑΡ και οι ΑΝΕΛ ψηφίσουν κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τότε είναι 100% βέβαιο ότι οι 180 βουλευτές δεν θα βρεθούν και η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Η προσοχή θα πρέπει να εστιαστεί στο πως θα κινηθούν οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ στις 29 Δεκεμβρίου στην κρίσιμη 3η ψηφοφορία γιατί τόσο ο Καμμένος των ΑΝΕΛ όσο και ο Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν είναι 100% σίγουροι ότι δεν θα έχουν διαρροές.

(Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 00:16)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης