Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χρυσή Αυγή: Διπλό δημοψήφισμα για μνημόνιο και χρέος – Άρθρο παρέμβαση του Η. Κασιδιάρη

Χρυσή Αυγή: Διπλό δημοψήφισμα για μνημόνιο και χρέος  – Άρθρο παρέμβαση του Η. Κασιδιάρη
Ο φόβος του Grexit δεν είναι υπαρκτός, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις ίδιες τις δομές του κοινού νομίσματος....
Με δύο δημοψηφίσματα για το μνημόνιο και το χρέος θα απαντούσε η Χρυσή Αυγή στο αδιέξοδο της οικονομικής πολιτικής.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης βουλευτής της Χρυσής Αυγής, αναλύει σε άρθρο του στο bankingnews.gr την οικονομική πρόταση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή και απαντά στην επικοινωνιακή τρομοκρατία της κυβέρνησης.

Παρά τον πόλεμο λάσπης όλων των συστημικών μέσων κατά της Χρυσής Αυγής, οι σκεπτόμενοι Έλληνες πολίτες έχουν κατανοήσει πως το κόμμα μας διαθέτει τεκμηριωμένη πρόταση για να απαλλαγεί η Ελλάς από τα οικονομικά δεσμά των ξένων τοκογλύφων.
Αν η Χρυσή Αυγή κατάφερνε να σχηματίσει μία εθνική κυβέρνηση μετά τις επερχόμενες εκλογές θα προχωρούσε άμεσα στην διενέργεια ενός διπλού δημοψηφίσματος.
Η νωπή λαϊκή εντολή από ένα δημοψήφισμα που θα επισφραγιζόταν από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα μας έδινε πραγματική διαπραγματευτική ισχύ έναντι των τοκογλύφων «εταίρων» που αρρωσταίνουν στο άκουσμα της λέξης «δημοψήφισμα».
Θα ρωτούσαμε λοιπόν  τους Έλληνες αν επιθυμούν:

α) την άμεση καταγγελία του μνημονίου και την έναρξη διαπραγμάτευσης με την τρόικα από μηδενική βάση και
β) το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% στο ποσοστό που ανήκει στο ευρωπαϊκό ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, όχι από τους ιδιώτες, το ΔΝΤ ή τα διακρατικά δάνεια.  
Οι δύο παραπάνω ενέργειες είναι πολιτικά εφικτές, προσφέρουν βιώσιμες λύσεις και εξασφαλίζουν στην χώρα μας την δυνατότητα να αναπτυχθεί πραγματικά και να αρχίσει επιτέλους να παράγει.
Μοναδικό προαπαιτούμενο η Ελλάς να εκπροσωπείται από σοβαρούς πολιτικούς παράγοντες και όχι από τους σημερινούς υπαλλήλους του Βερολίνου, Βενιζέλο και Σαμαρά, που σιτίζονται από την Siemens εδώ και δεκαετίες.
Ο Τσίπρας και ο Σύριζα τρέμουν ακόμα και να προφέρουν την λέξη «δημοψήφισμα».
Προφανώς γιατί η λέξη αυτή δεν αρέσει στους διεθνείς τρομοκράτες των Βρυξελλών και τα κοράκια των αγορών που κερδοσκοπούν εδώ και αιώνες σε βάρος της Ελλάδος (αναφέρομαι σε αιώνες, γιατί η οικονομική κατοχή της χώρας μέσω του αλόγιστου δανεισμού μας πηγαίνει πίσω στα πρώτα δάνεια του Αγώνα από τους τοκογλύφους τραπεζίτες του City του Λονδίνου).
Μία ισχυρή, εθνικιστική Ελλάδα, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και παράλληλο στόχο την διεύρυνση των γεωπολιτικών οριζόντων της με στροφή προς την Ρωσία και την Κίνα, μπορεί να ξεφύγει από την σημερινή σχέση κυρίαρχου - προτεκτοράτου, που την συνδέει με τους τοκογλύφους δανειστές της.
Ο φόβος του Grexit που επικαλούνται οι γελοίοι «σαμαροβενιζέλοι» δεν είναι υπαρκτός, γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις ίδιες τις δομές του κοινού νομίσματος.
Η κομισιόν μπορεί να καταφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο αν κρίνει ότι μία χώρα δεν εκπληρώνει κάποιες υποχρεώσεις της, όχι όμως να την... πετάξει εκτός ευρώ σαν να είναι άτακτος μαθητής του δημοτικού.
Αλλά και το περιβόητο bank run είναι ένας μύθος που εξυπηρετείται τους πονηρούς κυβερνητικούς πολιτευτές.
 Ακόμα και αν λήξει η δίμηνη παράταση του μνημονίου, πάλι η Ελλάς θα μπορεί να προχωρήσει σε διπλό δημοψήφισμα και να διαπραγματευτεί, χωρίς να χρειαστεί να υπογράψει άμεσα καμία νέα δέσμευση, όπως η Προληπτική Γραμμή Στήριξης που προπαγανδίζει ο Σαμαράς.
 Θα χρειαστεί απλά να εισέλθει σε καθεστώς έκτακτης παροχής ρευστότητας (ELA) και τίποτα δεν θα αλλάξει επί της ουσίας, πέραν της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού των συστημικών τραπεζών από την ΕΚΤ κατά 1 με 1,5% περίπου.
 Όσα φοβερά και τρομερά λένε τα παπαγαλάκια του Μαξίμου, όπως ο Στουρνάρας, είναι βλακώδη ψέματα για να τρομοκρατούνται οι γέροντες ψηφοφόροι της ΝΔ.
 Ούτε θα καταρρεύσει η χώρα, ούτε θα μας χτυπήσουν σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, ηφαίστεια και δράκοι, ούτε θα μας βομβαρδίσουν οι τούρκοι, ούτε θα μας επιτεθούν εξωγήινοι.
 Η τρομοκρατία του σαμαροβενιζελικού καθεστώτος έχει ξεπεράσει τα όρια του γραφικού και αν υπήρχε ένας σοβαρός εισαγγελέας στην Ελλάδα θα είχε παρέμβει και θα είχε μαζέψει τους πολιτικούς απατεώνες της συγκυβέρνησης που εμπαίζουν τον ελληνικό λαό και έχουν διασύρει κυριολεκτικά την χώρα.
Οι τοκογλύφοι «εταίροι» μας βέβαια δεν πρόκειται να μας χαρίσουν τίποτα, γι’ αυτό και μόνο ένα κυρίαρχο εθνικό κράτος που θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού είναι ικανό να διαπραγματευτεί και να διεκδικήσει τα εθνικά μας δίκαια.
Εδώ φυσικά θα παίξει κυρίαρχο ρόλο η ενέργεια, δηλαδή τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, που επίτηδες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών απαρνούνται.
 Όταν ήρθαν στο φως οι πρώτες εκτιμήσεις της Deutsche Bank για τα κέρδη από το φυσικό αέριο που υπάρχει νοτίως της Κρήτης είχα πει στη βουλή ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι η οριστική διάλυση της οικονομίας μας για να επακολουθήσει η υφαρπαγή του εθνικού μας πλούτου.
Έτσι πράττει κάθε σοβαρός τοκογλύφος: πρώτα σε στεγνώνει από ρευστό και έπειτα σου αρπάζει την περιουσία.
Το Βερολίνο άλλωστε έχει άμεση ανάγκη από ενέργεια για να κινήσει την βιομηχανία του.
 Μία ισχυρή εθνικιστική Ελλάδα που θα εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό της πλούτο προς όφελος των Ελλήνων θα έχει ασφαλώς εντελώς διαφορετική θέση στην διεθνή οικονομική σκακιέρα.
Ο δρόμος της Χρυσής Αυγής, δηλαδή ο δρόμος της αντίστασης δεν είναι εύκολος και οι λύσεις που προτείνουμε δεν είναι μαγικές, είναι όμως εφικτές.
Απαιτείται σκληρή δουλειά από όλους, πανεθνική προσπάθεια και κόποι πολλών ετών για να σηκώσουμε ψηλά η Ελλάδα.
 
O Ηλίας Κασιδιάρης είναι βουλευτής της Χρυσής Αυγής
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης