Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Ελλάδα αποπληρώνει τα 458 εκ. στο ΔΝΤ και τα 2,4 δισ έντοκα – Τι θα συμβεί με τα 763 εκ. του ΔΝΤ στις 12/5;

Η Ελλάδα αποπληρώνει τα 458 εκ. στο ΔΝΤ και τα 2,4 δισ έντοκα – Τι θα συμβεί με τα 763 εκ. του ΔΝΤ στις 12/5;
Στις 12 Μαΐου η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει 763 εκατ ευρώ στο ΔΝΤ και είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να τα αποπληρώσει.
Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του Απριλίου με βάση έγκυρες πηγές, δηλαδή θα καλύψει τα 458 εκατ της δόσης προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου ενώ θα ανανεώσει και τα 2,4 δισεκ. έντοκα στις 14 και 17 Απριλίου.
Αυτό τονίζαμε ως bankingnews.gr πριν την συνάντηση Lagarde με Βαρουφάκη και όπως αποδείχθηκε η Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει τα 458 εκατ στο ΔΝΤ.
Αυτό είναι επίσημο.
Από τα 6μηνα έντοκα ύψους 1,4 δισεκ. τα 750 εκατ τα κατέχουν ελληνικές τράπεζες και θα ανανεωθούν ως roll over ενώ τα 650 εκατ που κατέχουν ξένοι και δεν θα ανανεωθούν θα καλυφθούν κυρίως από δημόσιους ορφανισμούς και το Κοινό Ταμείο που ελέγχει η ΤτΕ.
Το 1 δισεκ. έντοκα 3μηνης διάρκειας που πρέπει να αποπληρωθούν στις 17 Απριλίου επειδή το κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες, άρα θα μπει στην διαδικασία του roll over και θα ανανεωθεί.
Τον Απρίλιο λοιπόν η Ελλάδα θα καλύψει τις υποχρεώσεις της.
Όμως στις 12 Μαΐου η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει 763 εκατ ευρώ στο ΔΝΤ και είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα δεν έχει την δυνατότητα να τα αποπληρώσει.
Προφανώς και πρέπει να τα αποπληρώσει καθώς δεσμεύεται από το άρθρο 9 του EFSF.
Αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ, ο EFSF μπορεί να θεωρήσει όλα τα δάνεια ληξιπρόθεσμα και απαιτητά....αυτό σημαίνει οριστική χρεοκοπία.
Στις 15 Μαίου τα 1,4 δισεκ. έντοκα θα ανανεωθούν στην λογική του roll over δηλαδή της ανανέωσης από τις τράπεζες και άλλους δημόσιους οργανισμούς.
Η Ελλάδα μπορεί να αντέξει έως τις αρχές Μαίου ενώ καν δεν γίνεται λόγος π.χ. για τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 20 Ιουλίου που λήγουν 3,49 δισεκ. ευρώ ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ.
Είναι προφανές ότι η Ελλάδα παγιδεύτηκε στην δευτερεύουσα διαπραγμάτευση για την παράταση του μνημονίου και εγκλωβίστηκε στις απαιτήσεις της ΕΕ, έχει δραματικά αποδυναμωθεί και προφανώς δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει ουσιαστική διαπραγμάτευση για την μεγάλη συμφωνία όπου περιλαμβάνονται το τρίτο δάνειο και μια γενναία αναδιάρθρωση χρέους.
Η Ελλάδα παγιδεύτηκε για μια διαπραγμάτευση που στόχο έχει την παράταση της δανειακής σύμβασης έως τα τέλη Ιουνίου ενώ τον Ιούνιο η Ελλάδα θα ξεκινήσει την μεγάλη, την ουσιαστική διαπραγμάτευση για την επόμενη φάση της χώρας.
Με τις υποχρεώσεις το Καλοκαίρι να είναι τεράστιες λόγω λήξεις ομολόγων στην ΕΚΤ ύψους 6,7 δισεκ. ευρώ (3,491 δισεκ και 3,188 δισεκ) είναι 100% βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς νέα δανειακή σύμβαση.
Είναι μονόδρομος το νέο δάνειο και το νέο μνημόνιο.

Υποχρεώσεις της Ελλάδος







Οι υποχρεώσεις της Ελλάδος τον Απρίλιο προς ΔΝΤ και έντοκα γραμμάτια

Embedded image permalink


Από 12 Μαΐου έως 20 Ιουλίου θα πρέπει να αποπληρωθούν 11.606.843.685 ευρώ

plhrwmes_pinakas_2.PNG


 Από 7 Αυγούστου έως 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να πληρωθούν 7.361.733.340 ευρώ

plhrwmes_pinakas_3.PNG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης