Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σκεφθείτε θετικά, έρχεται συμφωνία Ελλάδος με ΕΕ – Ράλι στο ΧΑ προς τις 1000 μον. και πτώση στα ομόλογα από 25% στο 12%

Σκεφθείτε θετικά, έρχεται συμφωνία Ελλάδος με ΕΕ – Ράλι στο ΧΑ προς τις 1000 μον. και πτώση στα ομόλογα από 25% στο 12%
Η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές προφανώς αλλά μεγάλο μέρος του κινδύνου χρεοκοπίας θα ξεθωριάσει.
Εδώ και εβδομάδες με συνέπεια και χωρίς παλινδρομήσεις αναφέρουμε ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και της ΕΕ.
Ήδη από την συνάντηση Merkel της Γερμανίδας Καγκελαρίου και του Τσίπρα του έλληνα πρωθυπουργού εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αναζητά και επιδιώκει πολιτικό συμβιβασμό ώστε να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία και αυτή η ενδιάμεση συμφωνία είναι πλέον ΟΡΑΤΗ η οποία όμως χρονικά δεν θα έρθει τέλη Απριλίου, μπορεί να απαιτηθούν ακόμη ημέρες μεταξύ 11 και 20 Μαίου αναφέρουν ορισμένες πηγές.
Η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά ότι στο διάστημα 5 με 19 Ιουνίου θα πρέπει να πληρώσει συνολικά 2 δισεκ. στο ΔΝΤ.
Τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να βρεθούν.
Οι επιλογές της Ελλάδος λοιπόν είναι….μια. όχι δύο.
Η στάση πληρωμών, το πιστωτικό γεγονός και η χρεοκοπία έχουν αποκλειστεί, πάντα ήταν αποκλεισμένες ως λύσεις αλλά διαρρέονταν  στην λογική της προπαγάνδας, στην τακτική των ελιγμών και της παραπλάνησης.
Η Ελλάδα θα συμφωνήσει και οι πιθανότητες για συμφωνία είναι συντριπτικές, είμαστε πολύ κοντά σε μια ενδιάμεση συμφωνία.
Ως bankingnews.gr δεν παρασυρθήκαμε από την πρώτη στιγμή, στα σενάρια φόβου, στα παιχνίδια παραπληροφόρησης, στις σκόπιμες διαρροές, στις σκόπιμη παγίδα που είχαν στήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μιλούσαν για κόκκινες γραμμές για ρήξη και άλλα συναφή.
Το τελευταίο πράγματα που θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να χάσουν την εξουσία και να μείνουν στην ιστορία ότι απέτυχαν και οδήγησαν την Ελλάδα στην χρεοκοπία.
Οι θεωρίες παιγνίων, οι τακτικισμοί, οι στρατηγικές εκφοβισμού αποσκοπούν στην παραπλάνηση.
Η Ελλάδα ούτε θέλει ούτε θα φύγει από το ευρώ.
Όταν σφραγιστεί η συμφωνία και χρονικά δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί έως τα τέλη Απριλίου - πάμε για Μάιο για συμφωνία - ….είναι βέβαιο ότι για ένα διάστημα όχι πολύ μεγάλο θα υπάρξει γενναία εκτόνωση της σωρευμένης πίεσης στην αγορά.
Όμως προσοχή στο σενάριο της συμφωνίας που παρουσιάζουμε αναφερόμαστε στην τελική συμφωνία της τρίτης δανειακής σύμβασης που θα ακολουθήσει.
Ωστόσο εφόσον υπάρξει συμφωνία προσεχώς....θα είναι πρόκριμα για την μεγάλη συμφωνία του Ιουνίου, οι αγορές ήδη θα αρχίσουν να το προεξοφλούν άρα η άνοδος σε μετοχές και τιμές των ομολόγων θα είναι άμεση. 
Στο σενάριο της συμφωνίας
1)Θα δούμε το χρηματιστήριο προς την ζώνη των 1000 μονάδων ή άνοδος +35%.
2)Οι τραπεζικές μετοχές η Alpha στα 0,50 ευρώ, η Πειραιώς στα 0,60 με 0,70 ευρώ, η Εθνική 1,6 με 1,8 ευρώ και η Eurobank στα 0,20 ευρώ άνοδος τουλάχιστον 100%.
3)Στα ομόλογα θα υπάρξει μεγάλη αποκλιμάκωση το 2ετές από 25,2% θα υποχωρήσει στο 12% ενώ το 10ετές από 12,2% της τρέχουσας περιόδου θα υποχωρήσει στο 8%.
Η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές προφανώς αλλά μεγάλο μέρος του κινδύνου χρεοκοπίας θα ξεθωριάσει.
4)Στα CDS από τις 4280 μονάδες βάσης, υποχώρησαν στις 3600 μονάδες και ακολούθως στις 3266 μονάδες βάσης και με βάση το θετικό σενάριο θα υποχωρήσουν στις 1000-1400 μονάδες βάσης από 36% στο 12% με 14%.
5)Τα CDS των ελληνικών τραπεζών από τις 3800 μονάδες βάσης ή 38% θα υποχωρήσουν προς το 12% με 14%.

Ο κίνδυνος δεν είναι αν θα υπάρξει συμφωνία - συμφωνία είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει - αλλά αν θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

Συμφωνία θα υπάρξει αυτό είναι 100% βέβαιο.
Ωστόσο ο μεγάλος κίνδυνος είναι μήπως οι κυβερνώντες δεν δείξουν την δέουσα προσοχή στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και ξεκινήσουν πάλι οι σοβαρές προστριβές με τους ευρωπαίους εταίρους – δανειστές.
Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της, θα πληρώσει τους πάντες και αυτή η εξέλιξη θα αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να επανέλθει στον ενάρετο δρόμο.
Προφανώς θα χρειαστεί νέο δάνειο 30-35 δισεκ. και η διαπραγμάτευση αυτού του νέου δανείου θα είναι η μεγάλη πρόκληση της Ελλάδος.

Σοβαρότατη υποσημείωση

Οι εκτιμήσεις για την πορεία της αγοράς μετοχών και ομολόγων είναι υπό την αίρεση της τελικής συμφωνίας του Ιουνίου, ενώ η συμφωνία που έρχεται (ενδιάμεση συμφωνία) θα είναι πρόκριμα για την τελική συμφωνία....
Η αγορά σίγουρα θα σπεύσει να προεξοφλήσει άρα το ράλι ξεκινάει...
Το bankingnews.gr εδώ και εβδομάδες αναφέρεται στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, στις σκόπιμες διαρροές για χρεοκοπία.
Στόχος από την πρώτη στιγμή ήταν η συμφωνία...
Πριν 10 ημέρες σε ρεπορτάζ μας τονίζαμε "O ΣΥΡΙΖΑ μας κοροϊδεύει – Ανοησίες τα περί χρεοκοπίας, προπαγάνδα απάτης τα περί ρήξης – Έρχεται η συμφωνία"......

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης