Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ΤΣΜΕΔΕ θέλει να επενδύσει νέα 270 με 300 εκατ στην ΑΜΚ της Attica bank παρ΄ ότι έχασε 400 εκατ

tags :
Το ΤΣΜΕΔΕ θέλει να επενδύσει νέα 270 με 300 εκατ στην ΑΜΚ της Attica bank παρ΄ ότι έχασε 400 εκατ
To ΤΣΜΕΔΕ συνεχίζει να στηρίζει την ΑΜΚ της Attica bank
Κινδυνεύει με resolution δηλαδή με εξυγίανση η Attica bank αν δεν καταφέρει να ανακεφαλαιοποιηθεί καθώς από τα stress tests της ΤτΕ….ο λογαριασμός αυξάνεται και από 434 εκατ ορισμένοι αναφέρουν ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της τράπεζας μπορεί να φθάσουν τα 600 εκατ ευρώ.
Η Attica bank και το ΤΣΜΕΔΕ έχουν εγκλωβιστεί.
Η Attica bank χρειάζεται 600 εκατ ευρώ κεφάλαια.
Το ΤΣΜΕΔΕ το Ταμείο των Μηχανικών και βασικός μέτοχος έχει επενδύσει σωρευτικά 400 εκατ που σήμερα αποτιμώνται στα 12 εκατ ευρώ δηλαδή καταστροφή.
Ταυτόχρονα το Ταμείο έχει φεσωθεί 235 εκατ εγγυητικές επιστολές.
Από τα παράδοξα το Ταμείο μπορούσε να «καλύπτει» εγγυητικές επιστολές…
Ωστόσο το ΤΣΜΕΔΕ συνεχίζει να στηρίζει την Attica bank και σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 300 εκατ όχι 220 εκατ που αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τις μικρότερες κεφαλαιακές ανάγκες και τα υπόλοιπα 300 εκατ να τα επενδύσει το ΤΧΣ εφόσον πάρουν έγκριση από την DGCom ή κάποιος ιδιώτης επενδυτής.
Το σχέδιο αυτό το υποστηρίζουν και όσοι πολιτικοί είχαν συναναστραφεί με το ΤΣΜΕΔΕ και την Attica bank όπως ο Χρήστος Σπίρτζης υπουργός Υποδομών προερχόμενος από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος που είναι ο φυσικός προϊστάμενος του ΤΣΜΕΔΕ.
Επίσης συνδράμει και ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπουργός επικρατείας καθώς ως πολιτικός μηχανικός είχε πολλές σχέσεις με το ΤΣΜΕΔΕ.

(Πρώτη Ενημέρωση: 8:13, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης