Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Άτυπη παράταση ως τις 18/12 για τις ΑΜΚ - Η Attica με έλλειμμα 80 εκατ, πολύ δύσκολη μάχη για Παγκρήτια και Πελοποννήσου

Άτυπη παράταση ως τις 18/12 για τις ΑΜΚ - Η Attica με έλλειμμα 80 εκατ, πολύ δύσκολη μάχη για Παγκρήτια και Πελοποννήσου
Οι πρώτες πληροφορίες για Attica bank και συνεταιριστικές για το πως εξελίσσονται οι ΑΜΚ - Συνεχής ενημέρωση
(upd4)Άτυπη παράταση έως την άλλη Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου του 2015 έλαβαν οι τράπεζες οι οποίες διενεργούν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή η Attica bank και οι συνεταιριστικές τράπεζες.
Με βάση ενδείξεις η Attica bank υποστηρίζει ότι θα πιάσει τον στόχο, νωρίτερα εμφανιζόταν με έλλειμμα 80-100 εκατ επί του βασικού σεναρίου.
Η αύξηση κεφαλαίου της Attica bank ολοκληρώθηκε μεν σήμερα, αλλά ατύπως μπορεί να παραταθεί, ενώ αύριο το πρωί, 11 Δεκεμβρίου, συμνεδριάσζει εκτάκτως η ΕΥΔΑΠ για να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει ή όχι στην ανακεφαλαιοποίηση της Attica bank.
Ήδη οι αντιδράσεις στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ είναι πολύ μεγάλες, ενώ στην ΔΕΗ αναφέρουν ότι θα συμμετάσχουν.
Σημειώνεται ότι η Attica bank χρειαζόταν 584 εκατ ευρώ στο βασικό και 748 εκατ στο δυσμενές.
Ωστόσο γεννώνται σοβαρές αμφιβολίες πως συμμετείχαν επενδυτές στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank ενώ η μετοχή βρισκόταν στα 0,2220 ευρώ και η τιμή της αύξησης κεφαλαίου στα 0,30 ευρώ.
Αν καλυφθεί τελικώς η αύξηση κεφαλαίου της Attica bank θα πρέπει να διερευνηθεί πως καλύφθηκε η αύξηση.....
Θα αναμένουμε πιο σαφή και ξεκάθαρη πληροφόρηση.
Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα χρειάζεται 130 εκατ υπάρχουν 3 ενδιαφερόμενοι αλλά ζητούν χρόνο για οικονομικό έλεγχο.
Την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο, η Παγκρήτια έδινε πολύ δύσκολη μάχη όπως μας την περιέγραψαν ορισμένες πηγές.
Το Ταμείο των Ασφαλιστικών Εταιριών θα επένδυε σε Συνεταιριστική Χανίων και Ηπείρου και οι δύο τράπεζες δίνουν μάχη και αισιοδοξούν ότι θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες.
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου χρειάζεται 17,8 εκατ και μέχρι αυτή την ώρα ακόμη δίνει μάχη για να βρει τα κεφάλαια τα οποία ακόμη δεν έχουν βρεθεί ακόμη τουλάχιστον. 
Τα κεφάλαια που έχουν βρεθεί υπολείπονται του στόχου, η μάχη συνεχίζεται.

Συνεχής ενημέρωση….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης