Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Κύπρου: Θέλει να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών - Επιδιώκει εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου

Τράπεζα Κύπρου: Θέλει να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών - Επιδιώκει εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
H εισαγωγή στην premium κατηγορία του LSE εκπληρώνει έναν από τους στόχους της Τράπεζας Κύπρου για εισαγωγή της σε μεγάλο, ευρωπαϊκό χρηματιστήριο
Την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSE) ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη 31 Μαρτίου, ότι προτίθεται να επιδιώξει η Τράπεζα Κύπρου.
Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι προτίθεται να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς δε διατηρεί πλέον τραπεζικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.
Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει την πρόθεσή της να επιδιώξει την εισαγωγή της στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου», όπως, επίσης, «προτίθεται να διατηρήσει τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αλλά δεν προτίθεται να διατηρήσει τη διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών{…}».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, η εισαγωγή στην premium κατηγορία του LSE εκπληρώνει έναν από τους στόχους της Τράπεζας για εισαγωγή της σε μεγάλο, ευρωπαϊκό χρηματιστήριο.
Η εισαγωγή στο LSE και η ενδεχόμενη συμπερίληψη στους δείκτες FTSE UK, σε περίπτωση που πληρούνται τα απαιτούμενα κριτήρια, θα ενισχύσει την προβολή του συγκροτήματος και την εμπορευσιμότητα της μετοχής του.
Η ευρύτερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, σε συνδυασμό με το ενδυναμωμένο προφίλ και την ενισχυμένη προβολή του συγκροτήματος στις Ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές αγορές, θα βοηθήσει το Συγκρότημα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας.
Τέλος, η συμμόρφωση με τα υψηλά πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, η οποία απαιτείται στην premium κατηγορία του LSE, θα ενδυναμώσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερομένων μερών προς το Συγκρότημα, αναφέρεται.
Η Τράπεζα στοχεύει στην εισαγωγή της στο LSE κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016, υπό την επιφύλαξη της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων, της αξιολόγησης των διάφορων τεχνικών πτυχών και των συνθηκών της αγοράς.
Η HSBC Bank plc έχει διοριστεί ως αποκλειστικός σύμβουλος και ανάδοχος.
Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε εύθετο χρόνο, σημειώνει η Τράπεζα Κύπρου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης