Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

O Roubini προειδοποιεί: Το Brexit θα είναι «η αρχή του τέλους» για την ΕΕ θα ακολουθήσει το Grexit

tags :
O Roubini προειδοποιεί: Το Brexit  θα είναι «η αρχή του τέλους» για την ΕΕ θα ακολουθήσει το Grexit
Ο μεγάλος φόβος της Ευρώπης στο παρελθόν η Ελλάδα θα επανέλθει το Grexit, θα μπορούσε σύντομα να ακολουθήσει....αναφέρει ο Roubini
Ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Nouriel Roubini του Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, προειδοποίησε ότι αν επιβεβαιωθεί το Brexit δηλαδή αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ θα μπορούσε να ενθαρρύνει και άλλες  χώρες να εγκαταλείψουν την ένωση ενώ αναφέρει ότι μετά το Brexit θα ακολουθήσει το Grexit.
Το Brexit θα δημιουργούσε τεράστια αβεβαιότητα, σχετικά όχι μόνο τμε τον μέλλον της Βρετανίας αλλά και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αν οι Βρετανοί ψηφίσουν την αποχώρηση τους από την ΕΕ στο δημοψήφισμα τον Ιούνιο, Roubini θα μπορούσε να είναι  η αρχή του τέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Roubini, ο οποίος ονομάζεται και Dr. Doom για την ακριβή πρόβλεψη του για την οικονομική κρίση του 2008, τόνισε ότι ένα Brexit  θα πυροδοτήσει την αμφισβήτηση της ΕΕ ενώ και άλλες χώρες θα εξετάσουν την απόσχιση τους από την ΕΕ.
Οι αυτονομιστές της Σκωτίας θα λάβουν νέα ώθηση στην επιθυμία τους να εγκαταλείψουν το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το κίνημα ανεξαρτησίας της Καταλονίας θα ενισχυθεί.
Ο μεγάλος φόβος της Ευρώπης στο παρελθόν η Ελλάδα θα επανέλθει το Grexit, θα μπορούσε σύντομα να ακολουθήσει.
Δεν έχουμε σχέδιο Β, έχουμε ένα σχέδιο Α είπε ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος της Κομισιόν, «η Βρετανία θα μείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως εποικοδομητικό και ενεργό μέλος της Ένωσης."
Ο Mario Draghi, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, έχει δηλώσει ακόμη και αν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν χρησιμοποιεί το ευρώ, η έξοδος από την ΕΕ θα αποσταθεροποιήσει την ευρωζώνη.
Ένα Brexit θα έχει επιπτώσεις συστημικής φύσης, που δεν θα είναι θετικές για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.
Περίπου οι 9 στους 10 οικονομολόγους σε βρετανικά πανεπιστήμια τονίζουν ότι ένα Brexit θα προκαλέσει αβεβαιότητα στις αγορές και θα αυξήσει τους οικονομικούς κινδύνους με βάση έρευνα του London School of Economics βρέθηκε.
Οι δημοσκοπήσεις είναι οριακές με βάση τις τελευταίες το 43% των Βρετανών θέλουν να παραμείνουν στην ΕΕ, έναντι 41% που ζητούν η Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης