Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προσεχώς «θα αποκαλυφθεί η αφοσίωση» της Αριστεράς στις αγορές – Μετά το πεντοζάλι έτοιμος ο Τσίπρας να χορέψει βαλς

Προσεχώς «θα αποκαλυφθεί η αφοσίωση» της Αριστεράς στις αγορές – Μετά το πεντοζάλι έτοιμος ο Τσίπρας να χορέψει βαλς
Το 2015 η Ελλάδα του Τσίπρα ήταν έτοιμη για το πεντοζάλι - Το 2017 η Ελλάδα πάλι του Τσίπρα είναι έτοιμη να χορέψει βαλς με χάρη και νάζι με τις αγορές….
Μετά από την ιστορική οβιδιακή μεταμόρφωση της αριστερής κυβέρνησης της Ελλάδος υπό τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και από τον επαναστατικό κομουνισμό μετεξελίχθηκε σε ένα αριστερό-φιλελεύθερο κόμμα μνημονιακού προσανατολισμού… οι εκπλήξεις συνεχίζονται.
Μέχρι τώρα τόσο ο Τσίπρας όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα με όρους επικοινωνιακής ρητορείας τουλάχιστον τάσσονταν κατά των καπιταλιστικών αγορών, κατά των ακραία νεοφιλελεύθερων επενδυτών κατά των hedge funds που κινούνται εις βάρος των κοινωνικών μαζών, κατά των κορακιών (funds) και κατά των χρηματιστηρίων που είναι όργανα των ιμπεριαλιστών.
Μετά από αυτές τις ιδεολογικές ανοησίες η κυβέρνηση Τσίπρα αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το success story που προετοιμάζει υποχρεωτικά περνάει από τις αγορές…
Δεν είναι τυχαίο ότι σύσσωμη σχεδόν η ελληνική κυβέρνηση θα βρεθεί στην Νέα Υόρκη στο Forum για τις επενδύσεις στην Ελλάδα της Capital Link και μεταξύ πολλών άλλων θα είναι ο W. Ross, o Calamos και πολλοί διεθνείς επενδυτικοί οίκοι. 
Το επόμενο διάστημα η επικοινωνιακή ρητορική της ελληνικής κυβέρνησης θα αλλάξει.
Οι άλλοτε εχθροί των λαών οι αγορές θα παρουσιάζονται ως οι επενδυτές που αντιλαμβάνονται την πρόοδο της Ελλάδος και της οικονομίας.
Η μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στις αγορές και της κυβέρνησης είναι αναγκαία για να μπορέσουν να «κοινωνικοποιήσουν» το αφήγημα του success story Τσίπρα το οποίο παρά την οικονομική βελτίωση που έρχεται συνεχίζει να παραμένει αδύναμο.
Το επόμενο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση, θα υποχρεωθεί να δει τις αγορές, τους επενδυτές, τους τραπεζίτες από άλλο μάτι από μια διαφορετική οπτική γωνία.
Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί να καταστεί πιο φιλικός με τους επενδυτές και αγορές καθώς το success story υποχρεωτικά συνδέεται με τις αγορές…
Το παράθυρο ευκαιριών που θα δημιουργηθεί στην Ελλάδα μεταξύ Ιανουαρίου του 2017 και καλοκαιριού του 2017 δεν θα αγγίξει την κοινωνία αλλά αυτή η βελτίωση που οι αγορές θα αρχίσουν να προεξοφλούν θα πρέπει να την οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οπότε μια μετάλλαξη της ελληνικής κυβέρνησης θα πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.
Όταν θα αυξάνονται οι μετοχές των τραπεζών, όταν θα ενισχύεται ο χρηματιστηριακός δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο, όταν θα υποχωρούν οι αποδόσεις και θα αυξάνονται οι τιμές των ομολόγων, όταν θα αναβαθμίζουν την Ελλάδα οι οίκοι αξιολόγησης Fitch, Moody’s και Standard and Poor’s, όταν οι ξένοι οίκοι θα παρελαύνουν από την Ελλάδα η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει πολιτικά αυτή την αλλαγή κλίματος. 
Το success story Τσίπρα είναι έτοιμο να ξεκινήσει.
Το αφήγημα ωστόσο παραμένει αδύναμο καθώς η δήθεν λύση η μερική διευθέτηση για το χρέος δεν θα αποτελέσει το εφαλτήριο για την ριζική ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.
Αυτό που θα βιώσει η ελληνική κοινωνία και οι ομάδες των διεθνών επενδυτών είναι η μεταστροφή της αριστερής διακυβέρνησης σε μια πιο φιλική προσέγγιση των αγορών.
Από το  πεντοζάλη η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χορέψει βαλς.
Το πεντοζάλι των 10 βημάτων ήταν ο χορός που συμβόλιζε την προσπάθεια των Κρητικών να απελευθερωθούν από τους Τούρκους.  
Το 2015 η Ελλάδα του Τσίπρα ήταν έτοιμη για το πεντοζάλι.
Το 2017 η Ελλάδα πάλι του Τσίπρα είναι έτοιμη να χορέψει βαλς με χάρη και νάζι με τις αγορές….

Για τους επενδυτές οι επόμενοι μήνες – ακόμη και εάν έχουμε ΟΧΙ στην Ιταλία στο δημοψήφισμα – θα είναι θετικοί ειδικά στην Ελλάδα.

(Πρώτη Ενημέρωση: 01:40, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης