Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στ. Λεκκάκος: Πωλήσεις θυγατρικών και αναδιάρθρωση δανείων οι προτεραιότητες για την Marfin Investment Group

Στ. Λεκκάκος: Πωλήσεις θυγατρικών και αναδιάρθρωση δανείων οι προτεραιότητες για την Marfin Investment Group
Ο Όμιλος, με στοιχεία 9μήνου 2016, πραγματοποίησε πωλήσεις 848 εκατ. ευρώ 
Σε αναδιάρθρωση του δανεισμού, πώληση περιουσιακών στοιχείων κσι μείωση των δαπανών μεταξύ των θυγατρικών εταιριών προχωρά η διοίκηση της Marfin Investment Group το επόμενο διάστημα.
«Θέλουμε να δώσουμε αξία στους μετόχους του Ομίλου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΔΣ της MIG, Σταύρος Λεκκάκος, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».
Όπως τόνισε ο κ.Λεκκάκος, «όλα τα χρόνια της κρίσης οι τζίροι του Ομίλου ήταν σταθεροί με μικρές αποκλίσεις της τάξης του 1%-2%, αλλά ενώ το 2010 τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ήταν μόλις 2 εκατ. ευρώ, το 2016 θα ξεπεράσουν τα 170 εκατ. ευρώ».
Ο Όμιλος, που απασχολεί 11.000 εργαζόμενους, εμφανίζει ζημίες στην τελική γραμμή των αποτελεσμάτων, καθώς «ταλαιπωρείται» όλα τα χρόνια της κρίσης από τις απομειώσεις αξίας των θυγατρικών αλλά και τα υψηλά χρηματοοικονομικά κόστη για την εξυπηρέτηση του δανεισμού.
Το ύψος των δανείων ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ και η διοίκηση της MIG βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για τη μείωση των επιτοκίων και της επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής.
Ο Όμιλος, με στοιχεία 9μήνου 2016, πραγματοποίησε πωλήσεις 848 εκατ. ευρώ (1,14 δισ. ευρώ συνολικά το 2015) και τα EBITDA των θυγατρικών ανήλθαν στα 138 εκατ. ευρώ (162 εκατ. ευρώ συνολικά το 2015).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης