Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017
S&P 500
2.385,38
-0,09%
FTSE 100
7.225,90
-0,86%
DAX
12.467,63
-0,04%
Nikkei 225
19.251,87
-0,19%
ATHEN
706,51
0,02%
  • 17:44 - Παππάς: Η ΕΕ είναι σε σταυροδρόμι - Εάν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, θα ενισχυθεί ο ευρωσκεπτικισμός
  • 17:30 - Στις 706 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης με άνοδο +0,02%, με όγκο 81 εκ. τεμάχια και με το τζίρο στα 52 εκ. ευρώ
  • 16:59 - Το 20% της κοινοπραξίας του ΟΛΘ θα ελέγχει ο Σαββίδης – Στο 47% η DIEP και στο 33% η Terminal
  • 16:57 - Merkel: Οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Γερμανία και την ΕΕ έχουν πληγεί καίρια
  • 16:56 - Οκτώ προτάσεις από την ΓΣΕΒΕΕ για τη βελτίωση του περιβάλλοντος χρηματοδότησης των ΜμΕ
 

Ισχυρή θεσμική παρέμβαση της Ένωσης Τραπεζών σε SSM και ΕΚΤ - Στο επίκεντρο NPLs και εταιρική διακυβέρνηση

Ισχυρή θεσμική παρέμβαση της Ένωσης Τραπεζών σε SSM και ΕΚΤ - Στο επίκεντρο NPLs και εταιρική διακυβέρνηση
Η ΕΕΤ αναβαθμίζεται στα μάτια του SSM ως ένας θεσμικός φορέας επίλυσης των τραπεζικών ζητημάτων
Ισχυρή θεσμική παρέμβαση πραγματοποίησε για μια ακόμη φορά η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), η οποία σήμερα, Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, βρέθηκε στη Φρανκφούρτη στην έδρα του SSM, του μόνιμου εποπτικού μηχανισμού των τραπεζών.
Οι εκπρόσωποι των Ελλήνων τραπεζιτών, υπό τους Νίκο Καραμούζη (Eurobank), Γιώργο Χαντζηνικολάου (Πειραιώς), Χ. Απαλαγάκη (γενική γραμματέας της ΕΕΤ), Θ. Καλαντώνης (Eurobank), Αρτ. Θεοδωρίδη (Alpha Bank), Αλ. Μπένο (Εθνική) και Σπύρο Παπασπύρου (Πειραιώς) είχαν πολύ σημαντικές επαφές με τους R. Quintana και Rolf Klug, υψηλόβαθμα στελέχη του SSM, οι οποίοι έδωσαν τα εύσημα για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο ελληνικό banking.
Τα βασικά στελέχη του SSM ανέφεραν ότι οι ελληνικές τράπεζες ικανοποίησαν πλήρως την απαίτηση για τις διοικητικές αλλαγές και την εταιρική διακυβέρνηση και πλέον στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα προβληματικά δάνεια (NPLs).
Οι Έλληνες τραπεζίτες συναντήθηκαν, μεταξύ άλλων, και με τον Constancio (ΕΚΤ).
Παρουσιάστηκαν αναλυτικά το νομοθετικό έργο που έχει πραγματοποιήσει η ΕΕΤ, αλλά και οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται, ώστε να προχωρήσουν κομβικής σημασίας θέματα για την εξυγίανση του κλάδου.
Συγκεκριμένα, η ΕΕΤ προτείνει η πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, για να προχωρήσει άμεσα, αν είναι δυνατόν να καλυφθεί ακόμα και με έξοδα των τραπεζών.
Πολύ ενθαρρυντικό είναι το στοιχείο ότι ο SSM διάκειται θετικά στο ζήτημα της ασυλίας των Ελλήνων τραπεζιτών, ώστε προχωρήσει η διαδικασία αναδιάρθρωσης των προβληματικών δανείων.
Το συμπέρασμα από τις συναντήσεις των Ελλήνων τραπεζιτών με τον SSM είναι ότι πλέον ο εποπτικός μηχανισμός αντιμετωπίζει πολύ πιο θετικά τις ελληνικές τράπεζες και όχι με την αυστηρότητα και την προκατάληψη του παρελθόντος, ενώ φαίνεται επίσης ότι η ΕΕΤ αναβαθμίζεται στα μάτια του SSM ως ένας θεσμικός φορέας επίλυσης των τραπεζικών ζητημάτων.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 17/03/2017 - 01:15
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS