Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Άτυπη συμμαχία Paulson και Fairfax με στόχο την αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών

tags :
Άτυπη συμμαχία Paulson και Fairfax με στόχο την αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών
H άτυπη συμμαχία Paulson με Fairfax θα οδηγήσει σε επιτάχυνση πολλών διαδικασιών....
Μια νέα άτυπη συμμαχία μεταξύ του Paulson fund που ελέγχει το 9,3% της Πειραιώς και περίπου το 7% της Alpha bank και του Fairfax που είναι ο στρατηγικός επενδυτής της Eurobank με 16,88%.
Η συμμαχία αυτή δεν προοιωνίζει κάποιο deal, ήδη υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, 4 τράπεζες ελέγχουν το 94,5% της ελληνικής αγοράς αλλά εστιάζεται σε κοινές δράσης, θεσμικές, παρεμβάσεις, κοινές στρατηγικές ώστε να επιταχυνθεί η αναδιάρθρωση των ελληνικών τραπεζών ειδικά στο σκέλος από το οποίο ποντάρουν ότι θα κερδίσουν πολλά τα διεθνή funds την αναδιάρθρωση των προβληματικών δανείων.
Είναι προφανές ότι υπάρχουν ορισμένα σημαντικά γεγονότα που αποδεικνύουν ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα αλλάζει άρδην.
Ήδη η Πειραιώς πλέον βρίσκεται στην σφαίρα επιρροής του Paulson.
Η Eurobank ελέγχεται από το Fairfax το καναδικό fund.
Στην Alpha bank το Paulson είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής.
Επίσης Paulson και Ross βρίσκονται πολύ κοντά στον Trump ως χρηματοδότες και ως υπουργός, οπότε η Ελλάδα βρίσκεται στα ενδιαφέροντα.
Ακόμη και στο ΤΧΣ όπως φαίνεται θα επιλεγούν πρόσωπα που ανήκουν στην σφαίρα επιρροής του Paulson.
Η αναδιάρθρωση των τραπεζών, μέσω της αναδιάρθρωσης των δανείων είναι το μεγάλο στοίχημα για τα διεθνής funds που έχουν και μετοχές στις ελληνικές τράπεζες.
Είναι προφανές ότι τα διεθνή επενδυτικά κεφάλαια δεν μπορούν να ποντάρουν στην άνοδο των μετοχών και προφανώς εστιάζουν στον μεγάλο στόχο.
Για να τεθεί πιο απλά όπως το διατυπώνει έμπειρο τραπεζικό στέλεχος «μέχρι τώρα δεν είχαμε φθάσει στο κυρίως πιάτο του μεγάλου σχεδίου.
Με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν υπάρξει, ασυλία, εξωδικαστικός συμβιβασμός και με τις πιέσεις των ξένων προς τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αναδιάρθρωσης δανείων… ήρθε η ώρα για να βγουν τα πρώτα καλά λεφτά από το ελληνικό banking.
H άτυπη συμμαχία Paulson με Fairfax θα οδηγήσει σε επιτάχυνση πολλών διαδικασιών.

(Πρώτη Ενημέρωση: 16:24, Παρασκευή 17 Μαρτίου)
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης