Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ρουμελιώτης (Attica Bank): Προσγειώθηκε στην πραγματικότητα το ΔΝΤ – Εφικτή η λύση το Σαββατοκύριακο 22 -23/4

Ρουμελιώτης (Attica Bank): Προσγειώθηκε στην πραγματικότητα το ΔΝΤ – Εφικτή η λύση το Σαββατοκύριακο 22 -23/4
Άμεση η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την αναδιάρθρωση του χρέους είπε ο κ.Ρουμελιώτης
Την εκτίμηση ότι το ΔΝΤ προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και πως είναι εφικτό να υπάρξει μια λύση για το ελληνικό πρόγραμμα εντός του Σαββατοκύριακου 22 – 23/4 κατά τη διάρκεια της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ διατύπωσε ο Π. Ρουμελιώτης, πρόεδρος της Attica Bank και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
«Το ΔΝΤ προσγειώθηκε στην πραγματικότητα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθήνα 9,84 ο κ.Ρουμελιώτης, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα του δημοσίου χρέους και στις προσπάθειες της  κυβέρνησης για αναδιάρθρωση, εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή «υπάρχουν λύσεις και πιστεύω λόγω των τοποθετήσεων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, τόσο από τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών όσο και από την διάθεση κάποιων Ευρωπαίων να κλείσει το θέμα οριστικά της αναδιάρθρωσης ελληνικού χρέους, είναι εφικτό να φθάσουμε σε μια λύση το Σαββατοκύριακο».
«Θα είναι άμεση η εφαρμογή και θα αφορά όχι τα βραχυπρόθεσμα αλλά τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους» υπογράμμισε ο κ.Ρουμελιώτης.
Ερωτηθείς για την πραγματική οικονομία και την αύξηση που παρουσίασαν το α΄τρίμηνο του 2017 τα «κόκκινα» δάνεια, ο κ. Ρουμελιώτης εξέφρασε την ανησυχία του.
«Υπάρχει μια ανησυχία διότι οι στόχοι που έχουν τεθεί για όλες τις τράπεζες για μείωση των κόκκινων δανείων μέχρι το τέλος του χρόνου και μέχρι τη λήξη του τρίτου μνημονίου είναι πολύ υψηλή.
Θα πρέπει να μπούμε σε μια τροχιά οριστικής ανάκαμψης της οικονομίας, έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι αβεβαιότητες που υπάρχουν για τη πορεία της ελληνικής οικονομίας και αυτό θα βοηθήσει τις τράπεζες να επικεντρωθούν στη διαχείριση κόκκινων δανείων» τόνισε ο κ.Ρουμελιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης