Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.574,55
0,49%
FTSE 100
7.523,23
0,00%
DAX
12.991,28
0,01%
Nikkei 225
21.457,64
0,04%
ATHEN
749,23
0,37%
 • 19:50 - Στουρνάρας (ΤτΕ): Αναγκαία η προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων για να καλυφθεί το μεγάλο επενδυτικό κενό
 • 19:46 - Davis (Βρετανία): Θέλουμε μια συμφωνία για το Brexit αλλά είμαστε προετοιμασμένοι και για «no deal»
 • 19:38 - Fitch: Στο "ΒΒ-" η αξιoλόγηση του ομολόγου των 500 εκατ. της Intralot
 • 19:38 - Οριακές μεταβολές στα ευρωαγορές, εν μέσω πολιτικών ανησυχιών - Εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο
 • 19:38 - Καλπάζει το Bitcoin – Ξεπέρασε και το επίπεδο των 6.000 δολαρίων
 

Καραμούζης (Eurobank): Ο αρνητικός αντίκτυπος των μέτρων θα επισκιαστεί από QE και χρέος

Καραμούζης (Eurobank): Ο αρνητικός αντίκτυπος των μέτρων θα επισκιαστεί από QE και χρέος
Ο Ν. Καραμούζης τόνισε μιλώντας στο Bloomberg,  ότι ναι μεν η συμφωνία περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, ωστόσο ο αρνητικός αντίκτυπος θα περιοριστεί από το QE και το χρέος
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Eurobank και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Νίκος Καραμούζης, στον απόηχο της ψήφισης των μέτρων από την ελληνική Βουλή.
Ο Ν. Καραμούζης τόνισε μιλώντας στο Bloomberg,  ότι ναι μεν η συμφωνία περιλαμβάνει υφεσιακά μέτρα, ωστόσο ο αρνητικός αντίκτυπος θα περιοριστεί από το QE και το χρέος.
«Η συμφωνία με τους δανειστές περιλαμβάνει μερικά υφεσιακά μέτρα, μεταξύ των οποίων η απαίτησης να επιτευχθούν υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα» τόνισε ο Νίκος Καραμούζης
Εκτίμησε ωστόσο ότι ο αρνητικός αντίκτυπος θα αντισταθμιστεί και με το παραπάνω από το βελτιωμένο κλίμα στην αγορά και την οικονομία, την συμμετοχή της Ελλάδας στο QE και τη βιώσιμη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

(Πρώτη ενημέρωση 10:23, 19 Μαϊου 2017)
www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 19/05/2017 - 23:31
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

Τα σχόλια των αναγνωστών

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου vkelts 19/05/2017 - 12:06 δημοσιεύθηκε από vkelts (IP:XXX.75.46.225)

  Σε ποιον αρνητικό αντίκτυπο αναφέρεται ο κος Καραμουζης ότι θα περιορισθεί από το QE και την βιώσιμη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ; στο κοινωνικό επίπεδο η στο οικονομικό;

  Το QE και η βιώσιμη αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους :
  1 το QE είναι καλό μόνο για εντυπώσεις αφού το μέγεθος σε σχέση με τις ανάγκες είναι ασήμαντο και έχει πρόσθετο κόστος .
  2 η αναδιάρθρωση του χρέους δεν έχει καμία επίδραση άμεση αφού για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια τουλάχιστον δεν θα έχει καμία άμεση και ουσιαστική επίδραση στην οικονομία της χώρας .

  Ο παραγωγικός ιστός της Ελλάδας υφάνθηκε ,κατά βάση , την περίοδο που η οικονομία ήταν θωρακισμένη με ένα προστατευτικό τοίχος που λέγεται δασμολογική προστασία .Παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα ήταν άγνωστες έννοιες .
  Κατά την πορεία της οικονομίας προς την ένταξη στην ΕΕ ο αναγκαίος μετασχηματισμός . Σήμερα έχουμε ,κατά συνέπεια μια οικονομία που ανήκει σε άλλη εποχή . Μια οικονομία που έχει τεράστιες ελλείψεις σε τεχνολογία , έρευνα , παιδεία , επιχειρηματικότητα , φορολογικό σύστημα , κρατική διοίκηση , αρνητική ψυχολογία στην δημιουργία πλούτου που είναι μάλλον ανάθεμα και η αξιοκρατία είναι μίασμα , κλπ. .
  Οι αποταμιεύσεις δεν μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη γιατί είναι εγκλωβισμένες στα μη εξυπηρετούμενα , κόκκινα ,δάνεια ,και παράλληλα πρέπει να χρηματοδοτήσουν την υψηλή αντιπαραγωγική φορολογία .
  Η χώρα πρέπει να μάθει να παράγει προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και ανταγωνιστικότητας .Είναι τούτο εφικτό ;με ποιες προϋποθέσεις ;
  Η μόνη αντιμετώπιση του προβλήματος της Ελληνικής οικονομίας πρέπει να στηριχτεί σε ένα καλά σχεδιασμένο μακροπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα ( που είμαστε ,που θέλουμε να πάμε και πως θα πάμε ) το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί για τουλάχιστον 10 με 15 χρόνια με ευλαβική συνέπεια ανεξάρτητα από τις όποιες κυβερνητικές αλλαγές . Είναι τούτο εφικτό ; Θέστε το σε εθνικό προβληματισμό .

BREAKING NEWS