Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το σενάριο της Ιρλανδίας με ρυθμούς ανάπτυξης 5% και 6% προεξοφλεί για την Ελλάδα στα προσεχή έτη ο Watsa (Fairfax)

tags :
Το σενάριο της Ιρλανδίας με ρυθμούς ανάπτυξης 5% και 6% προεξοφλεί για την Ελλάδα στα προσεχή έτη ο Watsa (Fairfax)
Το σενάριο της Ιρλανδίας με ρυθμούς ανάπτυξης 5% και 6% σε ετήσια βάση προεξοφλεί ο Prem Watsa o επικεφαλής του Fairfax ο οποίος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ στις 31 Μαΐου 2017.
Ο Watsa ήδη έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με κορυφαίους έλληνες πολιτικούς παράγοντες, επισκέφθηκε τον υπουργό οικονομικών Ε. Τσακαλώτο, επισκέφθηκε στην οικία του τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στις επαφές που έχει πραγματοποιήσει το έσχατο διάστημα που βρίσκεται στην Ελλάδα ο Watsa – έχει επισκεφτεί όλες τις εταιρίες στις οποίες συμμετέχει επενδυτικά ή στρατηγικά Eurobank, Eurolife, Μυτιληναίος, Grivalia – παραμένει θετικός για την Ελλάδα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το Fairfax έχει επενδύσει 1,27 δισεκ. ευρώ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα 926 εκατ στην Eurobank, 295 εκατ στην Grivalia και 35,5 εκατ στην Μυτιληναίος.
Προφανώς προκύπτει λογιστική υποαξία, λογιστική ζημία η οποία βαίνει μειούμενη λόγω της ανάκαμψης των μετοχών το τελευταίο διάστημα.
Ο Watsa υποστηρίζει
1)Η Ελλάδα έχει θετικές προοπτικές και ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν θα περιοριστούν στο 1,5% αλλά σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα επιτυγχάνει ρυθμούς ανάπτυξης 5% με 6%.
Θα επαναληφθεί το φαινόμενο της Ιρλανδίας.
2)Για τις επενδύσεις του στην Ελλάδα που φθάνουν τα 1,27 δισεκ. ευρώ υποστηρίζει ότι «κάποιοι μέτοχοι διαμαρτύρονται για ορισμένες μας επενδύσεις όπως η Eurobank καθώς υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τιμής κτήσης και τρέχουσας.
Σε αυτούς τους επενδυτές τους λέω περιμένετε και θα δείτε η Eurobank και οι άλλες μετοχές θα εκπλήξουν θετικά.»
3)Στις επίμονες ερωτήσεις πως η Ελλάδα θα προσελκύσει ξένους επενδυτές ο Watsa είναι ξεκάθαρος
«η Ελλάδα δεν χρειάζεται να ψάξει να βρει τους επενδυτές, αυτοί βρίσκονται ή έρχονται στην Ελλάδα αναζητώντας επενδυτικές ευκαιρίες.
Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό πολιτικό, επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον»
4)Για την πορεία της Ελλάδος στο ευρώ, ο Watsa υποστήριζε και συνεχίζει να υποστηρίζει ότι αυτό το ζήτημα έχει κλείσει.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην έναρξη ενός ανοδικού κύκλου κατά τον οποίο θα προκύψουν σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες.
Μετά από 7 χρόνια βαθιάς ύφεσης πλέον χειρότερα δεν μπορούν να πάνε τα πράγματα και γενικώς επικρατεί αισιοδοξία ότι τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα αποδειχθεί επενδυτικό Ελντοράντο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης