Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αναζητείται φόρμουλα για να ανακοινωθεί το μοιραίο - Το ελληνικό χρέος μετατίθεται για το 2022 μετά την νέα 4ετή πιστωτική γραμμή

tags :
Αναζητείται φόρμουλα για να ανακοινωθεί το μοιραίο - Το ελληνικό χρέος μετατίθεται για το 2022 μετά την νέα 4ετή πιστωτική γραμμή
Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν τα μέτρα να ανακοινωθούν το 2017 και να εφαρμοστούν το 2018 - Αυτός ο σχεδιασμός για το ελληνικό χρέος έχει καταρρεύσει.
Την φόρμουλα ώστε να ανακοινωθεί το μοιραίο αναζητούν κυρίως οι γερμανικές αρχές καθώς σύμφωνα με πολύ καλά ενημερωμένες πηγές το σενάριο επίλυσης του ελληνικού χρέους… το Καλοκαίρι του 2018 έχει καταρρεύσει.
Η Γερμανία ανεξαρτήτως εάν θα συμμετάσχουν στην νέα κυβέρνηση υπό το CDU οι φιλελεύθεροι που έχουν και τις πιο σκληρές θέσεις για την Ελλάδα, έχει αποφασίσει τα μέτρα για το ελληνικό χρέος να εφαρμοστούν από το 2022.
Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν τα μέτρα να ανακοινωθούν το 2017 και να εφαρμοστούν το 2018.
Αυτός ο σχεδιασμός για το ελληνικό χρέος έχει καταρρεύσει.
Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει τις εξής νέες παραμέτρους

1)Περιγραφή των μέτρων το 2018 αλλά εφαρμογή από το 2022 στο θετικό σενάριο ή περιγραφή και εφαρμογή το 2022.
Όπως πρόσφατα ο Draghi της ΕΚΤ έβαλε τέλος στα σενάρια περί QE αναζητείται η φόρμουλα ώστε να ανακοινωθεί ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει μέτρα για το χρέος το 2018.

2)Με πιθανολόγηση 99,99% το 2018 θα υπάρξει ECCL νέα πιστωτική γραμμή που θα αφορά την περίοδο 2018 με 2022.
Ο στόχος της νέας πιστωτικής γραμμής είναι πολλαπλός.
Κατά βάση έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως μηχανισμός ασφαλείας για την Ελλάδα έναντι των αγορών και επενδυτών.
Οι αγορές θα αισθάνονται ότι η ECCL γραμμή θα είναι ο μηχανισμός ασφαλείας και οι επενδυτές των ομολόγων θα γνωρίζουν ότι με αυτή την πιστωτική γραμμή η Ελλάδα θα βγαίνει στις αγορές με ικανοποιητικά επιτόκια.
Η νέα πιστωτική γραμμή θα είναι θετική εξέλιξη για τους επενδυτές αλλά για την Ελλάδα θα περιλαμβάνει νέες αξιολογήσεις χωρίς το ΔΝΤ.

3)Το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου το Καλοκαίρι του 2018.
Το ΔΝΤ θα παραμείνει με την συμφωνία επί της Αρχής, έως το καλοκαίρι του 2018 χωρίς να συντάξει νέα έκθεση βιωσιμότητας DSA.
Να σημειωθεί ότι ούτε η ΕΚΤ δεν θα συντάξει έκθεση βιωσιμότητας.

4)Στόχος όλων αυτών των σχεδίων είναι το 2019 ή 2020 η Ελλάδα να έχει αναβαθμιστεί σε investment grade δηλαδή σε βαθμολογία ΒΒΒ- και υψηλότερα.
Να σημειωθεί ότι στις 21 Ιουλίου θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία η Standard and Poor’s η οποία βαθμολογεί την Ελλάδα στην κλίμακα Β-.
Δεν αναμένεται αναβάθμιση, ωστόσο απαιτούνται 6 κλίμακες με όρους Standard and Poor’s ώστε η Ελλάδα να βρεθεί στην κλίμακα investment grade.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης