Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου 2017
S&P 500
2.502,22
0,06%
FTSE 100
7.310,64
0,64%
DAX
12.592,35
-0,06%
Nikkei 225
20.296,45
-0,25%
ATHEN
773,94
1,04%
  • 13:15 - ΗΠΑ: Ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς που βρίσκονται στο Ιράκ λόγω του δημοψηφίσματος των Κούρδων
  • 12:33 - Κουρουμπλής: Καταθέτω τροπολογία για όριο ηλικίας στα πλοία - Μόνο στην ανθρώπινη βλακεία δεν υπάρχει όριο
  • 12:21 - Ναι Θεοδωράκη στις προτάσεις Αλεβιζάτου για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών στην κεντροαριστερά
  • 12:20 - Τζανακόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης η ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης έως το Νοέμβριο
  • 11:51 - Deutsche Welle: Ψυχρό το περιβάλλον στην Τουρκία για τις γερμανικές επενδύσεις μετά το πραξικόπημα του 2016
 

Μεγάλου (Πειραιώς) στο Bloomberg: Σε τροχιά μείωσης των NPLs στα 19,1 δισ. ευρώ έως τέλη 2017 - Κέρδη 45% για τη μετοχή

Μεγάλου (Πειραιώς) στο Bloomberg: Σε τροχιά μείωσης των NPLs στα 19,1 δισ. ευρώ έως τέλη 2017 - Κέρδη 45% για τη μετοχή
Η τράπεζα επιδιώκει να πουλήσει τις θυγατρικές της στα Βαλκάνια καθώς και τις συμμετοχές της στην Hellenic Seaways και δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, τη Σελόντα και τον Νηρέα
Σε τροχιά μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στα 19,1 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2017, από 23 δισ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου, βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.
Όπως σχολιάζει το Bloomberg, o CEO της Πειραιώς προσπαθεί να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο.
«Η Διοίκηση της τράπεζας έχει αποφασίσει να επιταχύνει την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ώστε να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν", δήλωσε ο κ. Μεγάλου.
Η Πειραιώς έλαβε κρατική χρηματοδότηση 2,72 δισ. ευρώ από τον Νοέμβριο του 2015 και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει πάνω από το 25% της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.
Η Πειραιώς έχει πουλήσει ήδη προβληματικά δάνεια, αξίας σχεδόν μισού δισ. ευρώ, στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία τους τελευταίους 18 μήνες. Έχει, επίσης, αντλήσει 3 εκατ. ευρώ από την πώληση 29 ακινήτων με ηλεκτρονική δημοπρασία.
Η νέα νομοθεσία, που επιτρέπει στις τράπεζες να συνεργάζονται απευθείας με τους δανειολήπτες για την αναδιάρθρωση των χρεών τους αναμένεται να μειώσει περαιτέρω το βάρος, δήλωσε ο κ. Μεγάλου.
Η τράπεζα επιδιώκει να πουλήσει τις θυγατρικές της στα Βαλκάνια καθώς και τις συμμετοχές της στην Hellenic Seaways και δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, τη Σελόντα και τον Νηρέα.
"Ο κύριος στόχος μας είναι να μειώσουμε την έκθεσή μας σε μη τραπεζικές συμμετοχές στην Ελλάδα και σε συμμετοχές σε θυγατρικές της τράπεζας στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία", δήλωσε ο κ. Μεγάλου, προσθέτοντας:
 "Αν υλοποιήσουμε αυτό το πλάνο χωρίς επίδραση στα κεφάλαια της τράπεζας, αυτό θα επηρεάσει θετικά τον ισολογισμό μας".
Ο Χρήστος Μεγάλου εκτίμησε επίσης ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός, ο οποίος θα επιτρέψει την απευθείας συνεργασία των τραπεζών με τους δανειολήπτες, θα στηρίξει την προσπάθεια των ελληνικών τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έχει καταγράψει άλμα 45% από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο Χρ. Μεγάλου, με τη χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας στα 2,3 δισ. ευρώ.Στην τελευταία έκθεση νομισματικής πολιτικής, η Τράπεζα της Ελλάδας, εντόπισε τα επισφαλή δάνεια ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την ευρύτερη οικονομία, σημειώνει το Bloomberg.
Η μη εξυπηρετούμενη έκθεση διαμορφώνεται στα 104,8 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016, και αντιστοιχεί στο ήμισυ όλων των δανείων στους ισολογισμούς των τραπεζών.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 18/07/2017 - 01:54
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS