Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
S&P 500
2.502,22
0,06%
FTSE 100
7.302,67
-0,11%
DAX
12.617,31
0,20%
Nikkei 225
20.397,58
0,50%
ATHEN
759,71
-1,84%
  • 13:40 - Πιέσεις στο ευρώ μετά τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών - Στο -0,6% και τα 1,1884 δολ.
  • 13:10 - Moscovici: Να διασφαλιστεί η ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης ελληνικής αξιολόγησης, χωρίς περιττό δράμα
  • 13:02 - Πυρά κατά Καμμένου στη Βουλή – ΝΔ: Στόχος η εξόντωση Μητσοτάκη – ΔΗΣΥ: Μέθοδοι παρακράτους
  • 12:46 - Jack Lew: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παραμένει σημαντική - Να συνεχιστεί η προσπάθεια
  • 12:46 - Moscovici: Εκτός διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα - Αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού
 

Kεντρική Τράπεζα Κύπρου: Μεταβάλλονται οι στόχοι για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Kεντρική Τράπεζα Κύπρου: Μεταβάλλονται οι στόχοι για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων
H Kεντρική Τράπεζα της Κύπρου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αναθεώρηση των στόχων που είχαν αποφασιστεί πριν από δύο χρόνια και εφαρμόζονται από τις τράπεζες, για δραστική πλέον αντιμετώπιση και μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλα Γιωργκάτζη, δήλωσε ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι θα δοθούν νέες οδηγίες στις τράπεζες σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και αργότερα η Τράπεζα διευκρίνισε ότι η δήλωση αφορούσε στους στόχους που είχαν τεθεί.
Πηγή της Τράπεζας, δήλωσε στην οικονομική ιστοσελίδα StockWatch, ότι το αρμόδιο εποπτικό όργανο των τραπεζών θεωρεί πως, μετά από πάροδο δύο χρόνων και δεδομένου ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει, επιβάλλεται η αναθεώρηση των στόχων.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι οι στόχοι αυτή τη φορά δεν θα έχουν χαρακτήρα έμμεσου τρόπου μείωσης των κόκκινων δανείων, αλλά άμεσου και δραστικού τρόπου και θα διαφέρουν από τους προηγούμενους στο μέρος της ποιότητας τους.
Οι στόχοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας.
Σχετικής ενημέρωσης έτυχε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία έχει ανάψει πράσινο φως για προώθηση των νέων στόχων.
Η κ. Γιωργκάτζη είχε δηλώσει πως η Τράπεζα εξετάζει τη διαφοροποίηση των στόχων, λαμβάνοντας επίσης υπόψη και τις κινήσεις προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης στόχων για τα δάνεια αυτά και σε επίπεδο ΕΚΤ.
Το σύνολο του ύψους των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων ανέρχεται σήμερα περίπου στα 22 δισ.α ευρώ, έχοντας χάσει τη δυναμική μείωσης που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια.
Ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης του ρυθμού αποτελεσματικής διαχείρισης των κόκκινων δανείων, οι τράπεζες αναγκάζονται από τους επόπτες να αυξάνουν διαρκώς τις προβλέψεις τους.
Το 2015, οι επόπτες είχαν διαμηνύσει ότι οι τράπεζες θα έπρεπε να αυξήσουν τις προβλέψεις στο 50% των μη εξυπηρετούμενων δανείων, από το 43% στο οποίο βρίσκονταν.

www.bankignnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 13/09/2017 - 19:50
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS