Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΕΤΕ: Δεύτερη 24ωρη απεργία στις 13/10/17 για την σωτηρία του επικουρικού ταμείου

ΕΤΕ: Δεύτερη 24ωρη απεργία στις 13/10/17 για την σωτηρία του επικουρικού ταμείου
Η συνάντηση των Συλλόγων (ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΣΕΤΕ) και της Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ με τη Διοίκηση της Εθνικής (Αναπλ. Δ/ντα Σύμβουλο) κατέληξε σε αδιέξοδο
Με δεύτερη 24ωρη Απεργία των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας στις 13 Οκτώβρη (ημέρα Παρασκευή) ο σύλλογος εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στην απόφαση της Διοίκησης να σταματήσει τη χρηματοδότηση του Ταμείου της Επικουρικής Ασφάλισης (ΛΕΠΕΤΕ) από τον τρέχοντα μήνα Οκτώβρη, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους αλλά και για το Ταμείο Υγείας (ΤΥΠΕΤ) το οποίο θα στερηθεί 5 εκ. το χρόνο.
Η συνάντηση των Συλλόγων (ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΣΕΤΕ) και της Διοίκησης του ΤΥΠΕΤ με τη Διοίκηση της Εθνικής (Αναπλ. Δ/ντα Σύμβουλο) κατέληξε σε αδιέξοδο δεδομένου, ότι, συνεχίσθηκε όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων η επιμονή της Διοίκησης στην κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ καταθέτοντας ασαφείς και αδιέξοδες εναλλακτικές προτάσεις.
Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κεντρικό Κατάστημα της Ε.Τ.Ε. (Αιόλου 86), στις 11 το πρωί, με τη συμμετοχή εργαζομένων και συνταξιούχων.
-Κλιμακώνοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις ο σύλλογος προκηρύσσει την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο Νομό Λάρισας και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στο Νομό Αχαΐας.
-Καταθέτει Ασφαλιστικά Μέτρα με στόχο την έκδοση προσωρινής διαταγής, για να μην διακοπεί η καταβολή της επικούρησης.
-Προσδιορίζει συναντήσεις με τους υπεύθυνους των Κομμάτων, ώστε να υπάρξουν ανάλογες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες σε πολιτικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης