Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
S&P 500
2.575,21
0,51%
FTSE 100
7.523,23
0,00%
DAX
12.991,28
0,01%
Nikkei 225
21.457,64
0,04%
ATHEN
749,23
0,37%
  • 23:38 - Η Fitch επιβεβαιώνει την αξιολόγηση «ΒΒΒ» για την Ιταλία - Σταθερό το outlook
  • 23:38 - Fitch: Αναβαθμίζεται κατά μία κλίμακα σε «ΒΒ», από «ΒΒ-», η Κύπρος - Θετικό το outlook
  • 23:36 - ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης προσποιήθηκε πως προσγειώθηκε ουρανοκατέβατος στον Υμηττό
  • 23:36 - Επιμένει στα ιστορικά υψηλά η Wall Street - Εβδομαδιαία κέρδη για τους δείκτες
  • 23:36 - Αβραμόπουλος: Οι ηγέτες των G7 στέλνουν ισχυρό μήνυμα για δράση κατά της τρομοκρατίας
 

Συνταξιούχοι Εμπορικής: Μας έκοψαν τις συντάξεις γιατί δεν είχε γίνει ποτέ αναλογιστική μελέτη

Συνταξιούχοι Εμπορικής: Μας έκοψαν τις συντάξεις γιατί δεν είχε γίνει ποτέ αναλογιστική μελέτη
Ο σύλλογος των συνταξιούχων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα αναλογιστική μελέτη για την βιωσιμότητα του ταμείου
Μετά τους δικαιούχους του επικουρικού της Εθνικής Τράπεζας, σε περιπέτειες μπαίνουν οι δικαιούχοι προσυνταξιοδοτικού – επικουρικού του ΤΕΑΠΕΤΕ, καταγγέλλοντας ότι τα ελλείμματα του ταμείου όφειλαν να επιβαρύνουν την Alpha Bank και όχι τον κρατικό προυπολογισμό και τους ίδιους τους συνταξιούχους.
Ο σύλλογος των συνταξιούχων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας θα παρουσιάσει την ερχόμενη εβδομάδα αναλογιστική μελέτη για την βιωσιμότητα του ταμείου, επισημαίνοντας ότι τα προηγούμενα χρόνια που άλλαξε δύο φορές «χέρια» η πρώην Εμπορική Τράπεζα, δεν είχε εκπονηθεί μελέτη ούτε είχαν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την διατήρηση αποθεματικών στο ταμείο.
«Αν είχαμε έγκαιρα τη μελέτη στα χέρια μας – σημειώνει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του- δεν θα είχε τολμήσει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατακρεούργηση των συντάξεών μας και να φθάσει η κατώτερη σύνταξη του ταμείου μας στα 620 ευρώ μεικτά».
Η αναλογιστική μελέτη θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για τις περαιτέρω διεκδικήσεις των συνταξιούχων, ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες περικοπές, γιατί θα προσδιορίσει για πρώτη φορά, με απόλυτη ακρίβεια, το κόστος των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, όπως αυτά καθορίζονται από το καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ, όσων αποχώρησαν από την Εμπορική Τράπεζα από το 2006 και μετά.
Κομβικό σημείο του προβλήματος ήταν η ένταξη του ΕΤΑΤ στον ΕΦΚΑ, χωρίς αναλογιστική μελέτη για την επιβάρυνση που θα επέφερε η ένταξη αυτή, με αποτέλεσμα ο ΕΦΚΑ να επιβαρυνθεί με το ποσό των 70 εκατ. ευρώ, ετησίως.
Το υπολειπόμενο ποσό των 20 εκατ. ευρώ ετησίως - για την κάλυψη των 90 εκατ. ευρώ των ετήσιων δαπανών 2015 του ΕΤΑΤ- επιβάρυνε τους προσυνταξιούχους των Ταμείων της Εμπορικής Τράπεζας και της Alpha Bank με νέες περικοπές στις συντάξεις, που πλέον ανέρχονται σωρευτικά σε ποσοστό της τάξεως του 50%.
Με τον τρόπο αυτό, αντί να δρομολογηθεί η αναθεώρηση των οικονομικών μελετών ένταξης των ταμείων στο ΕΤΑΤ, που θα είχε σαν συνέπεια την υποχρέωση καταβολής επί πλέον εισφοράς της Alpha Bank, μετακυλίεται η υποχρέωσή της στον Κρατικό Προϋπολογισμό (70 εκστ.) και στους συνταξιούχους (20 εκατ. ευρώ).

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 13/10/2017 - 02:22
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS