Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 60% των μετοχών στις αγορές και επιστροφή του Μαύρου Ιππότη;

tags :
Πτώση 60% των μετοχών στις αγορές και επιστροφή του Μαύρου Ιππότη;
Στο www.bankingnews.gr φιλοξενούμε συχνά δηλώσεις και αναλύσεις του Albert Edwards. Τα καταστροφολογικά του σενάρια με τον ερχομό του Μαύρου Ιππότη... ακόμη τρομοκρατούν τις αγορές.
Ο εκκεντρικός αναλυτής της Societe Generale χτύπησε και πάλι. “Η ύφεση πλανάται και πάλι πάνω από την παγκόσμια οικονομία”, δήλωσε ο Edwards. “Είναι ακόμα νωρίς να πούμε με σιγουριά ότι το ενδεχόμενο double-dip ύφεσης έχει αποκλειστεί πλήρως”, συνεχίζει ο οικονομολόγος της Societe Generale.
O Edwards δεν παρουσιάζεται καθόλου σίγουρος ότι τα σχέδια νομισματικής χαλάρωσης των ΗΠΑ  θα αποδώσουν τους καρπούς που έχουν οραματιστεί οι τεχνοκράτες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
“Δεν αποκλείεται η ρευστότητα που ακατέργαστη εισέρχεται στην αγορά να πιέσει δραματικά το δολάριο και αυτό, κατά συνέπεια, να δημιουργήσει μια φούσκα στην αγορά των εμπορευμάτων που διαπραγματεύονται σε δολάρια”, τονίζει. Λαμβάνει ως δεδομένο την άρρηκτη σχέση της αγοράς των εμπορευμάτων με τα χρηματιστήρια. “Οι μετοχές, μόλις γίνει αντιληπτό το μέγεθος της φούσκας στα commodities, θα αρχίσουν να υποχωρούν. Δεν αποκλείεται στο επόμενο διάστημα να δούμε υποχώρηση κατά μέσο όρο πάνω από 60% στις τιμές των μετοχών που διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια”, σημειώνει ο Edwards.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης