Σε αλλαγές του Δ.Σ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρούν οι Ιταλοί - Μένει μόνο ένας Έλληνας...μπαράζ αντιδράσεων

Σε αλλαγές του Δ.Σ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρούν οι Ιταλοί - Μένει μόνο ένας Έλληνας...μπαράζ αντιδράσεων
Eκτός δ.σ τίθεται ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και άλλα δύο μέλη Έλληνες, που πιθανότατα θα αντικατασταθούν από στελέχη του ιταλικού ομίλου
Σε ξαφνικές αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρούν οι Ιταλοί, ένα μόλις μήνα μετά την απόκτηση της.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός δ.σ τίθεται ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και άλλα δύο μέλη Έλληνες, που πιθανότατα θα αντικατασταθούν από στελέχη του ιταλικού ομίλου. Ο μόνος Έλληνας που παραμένει στο νέο δ.σ. είναι ο δ/νων σύμβουλος κ. Τσαλίδης.
Μέσα στις επόμενα 24ωρα θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στην οποία και θα ανακοινωθούν οι παραπάνω αλλαγές, οι οποίες έχουν προκαλέσει την έντονη έντονη αντίδραση των σιδηροδρομικών.
Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομποσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), με έγγραφό της στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επισημαίνει τα ακόλουθα:
«Μόλις χθες (16-10-2017), ενημερωθήκαμε αρμοδίως ότι το ήδη τροποποιημένο Καταστατικό της Εταιρείας, κατατέθηκε στο ΓΕΜΗ στις 13-10-2017 σύμφωνα με το οποίο μεταξύ άλλων απαλείφει τη συμμετοχή του εκπροσώπου των εργαζομένων από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Η ενέργειά σας αυτή, να παύσετε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, που με δική σας απόφαση προ ενός μηνός περίπου είχατε ορίσει, καθώς και η εκ των υστέρων ενημέρωσή μας, χαρακτηρίζεται από μέρους μας αιφνιδιαστική πράξη και δεν κινείται στην κατεύθυνση της συνεννόησης και διαβούλευσης προκειμένου να προάγει τόσο τα συμφέροντα της εταιρείας όσο και των εργαζομένων σε αυτή.
Η εξαγορά από μέρους σας της κρατικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία είναι σιδηροδρομική επιχείρηση μονοπωλιακού χαρακτήρα τη χώρα μας, αποτελεί ειδική περίπτωση επιφέροντας μια μεταβατική περίοδο με μεγάλες δυσκολίες και για τα δύο μέρη που για να ξεπεραστούν με ομαλότητα απαιτείται η μέγιστη δυνατή συνεννόηση.
Πέραν αυτού, εμείς κινούμαστε εντός του πλαισίου του ευρωπαϊκού κεκτημένου προάγοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχουν αφετηρία τη χώρα μας και αποτελούν τη βάση της σύγχρονης κοινωνίας.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω απαιτούμε να τηρείται η διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης σε κάθε τι που αφορά τους εργαζόμενους τους οποίους εκπροσωπούμε».

www.bankingnews.gr

Ελένη Μπότα

BREAKING NEWS