Κομίζει μήνυμα σοκ η Lagarde: Χωρίς λύση στο χρέος, δεν έχει έξοδο από το μνημόνιο, θα κλείσουν και οι αγορές – Τι θα πει για AQRs

Κομίζει μήνυμα σοκ η Lagarde: Χωρίς λύση στο χρέος, δεν έχει έξοδο από το μνημόνιο, θα κλείσουν και οι αγορές – Τι θα πει για AQRs
Για το ΔΝΤ ή θα υπάρξει μια γενναία αναδιάρθρωση ή η Ελλάδα θα συνεχίσει το 2018 με 2019 με κάποιο είδος προγράμματος ως μηχανισμός ασφαλείας
Σκληρό μήνυμα κομίζει στην ελληνική κυβέρνηση η Lagarde η επικεφαλής του ΔΝΤ που θα επισκεφθεί την Ελλάδα 29 Σεπτεμβρίου.
Το ΔΝΤ γνωρίζει ότι αποχωρεί από το ελληνικό πρόγραμμα το Καλοκαίρι του 2017 και η Lagarde θα κομίσει 3 βασικά μηνύματα.
1)Θα ξεκαθαρίσει ότι χωρίς διευθέτηση του ελληνικού χρέους το αργότερο Καλοκαίρι 2018 είναι αδύνατη η έξοδος της Ελλάδος από το πρόγραμμα στήριξης ή μνημόνιο.
2)Θα επαναλάβει ότι πρέπει να μειωθεί ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα στο 1,5% και θα τονίσει ότι η Ελλάδα χωρίς χρέος και χωρίς συνέχιση των μεταρρυθμίσεων δεν θα μπορεί να βγαίνει στις αγορές και θα υποχρεωθεί σε κάποια νέα στήριξη ή πιστωτική γραμμή.
3)Θα ξεκαθαρίσει εάν θα υπάρξουν AQRs δηλαδή έλεγχοι ποιότητας ενεργητικού και ειδικά στα δάνεια στις ελληνικές τράπεζες.
Να σημειωθεί ότι AQRs σημαίνει ζημία 5 με 7 δισεκ. για τις ελληνικές τράπεζες

Πηγή που μίλησε στο bankingnews τονίζει τα εξής
«η Lagarde θα επισκεφθεί την Ελλάδα γνωρίζοντας ότι το ΔΝΤ αποχωρεί από το ελληνικό πρόγραμμα το 2018.
Θα επισκεφθεί την Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας με πολύ σαφή τρόπο τις θέσεις του ΔΝΤ για τα σχέδια της Ελλάδος να βγει από το μνημόνιο το 2018.
Έξοδος της Ελλάδος από το μνημόνιο χωρίς διευθέτηση του ελληνικού χρέους είναι αδύνατη θα τονίσει η Lagarde στην ελληνική κυβέρνηση και θα προειδοποιήσει ότι χωρίς λύση στο χρέος οι αγορές μπορεί να μην ξαναδανείσουν την Ελλάδα και η χώρα να μπει πάλι σε οικονομικές περιπέτειες.
Η Lagarde δεν θα έρθει επίσκεψη στην Ελλάδα για δημόσιες σχέσεις ή για διακοπές.
Το ΔΝΤ γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει καμία τύχη εάν δεν διευθετηθεί το χρέος και θα ξεκαθαρίσει ότι χωρίς χρέος δεν υπάρχει ούτε έξοδος από τα μνημόνια, ούτε έξοδος στις αγορές.
Οι αγορές μπορεί να ξανακλείσουν την πόρτα στην Ελλάδα εάν το χρέος δεν διευθετηθεί.
Για τα AQRs μετά από ορισμένες διαβεβαιώσεις από την ΕΚΤ – από έχουμε ανεπισήμως πληροφορηθεί – το ΔΝΤ δεν θα επιμείνει στο ζήτημα αλλά προφανώς όλα θα εξαρτηθούν από το ζήτημα του χρέους»

Το ΔΝΤ γνωρίζει τα σχέδια του ESM να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει χορηγήσει στην Ελλάδα το Ταμείο – ανέρχονται τώρα στα 12 δισεκ. –.
Γνωρίζει επίσης ότι με τα μέτρα που εξετάζονται για το ελληνικό χρέος, αποπληρωμή ΔΝΤ, κέρδη από ANFA, SPM και ίσως 5ετή επιμήκυνση η DSA η έκθεση βιωσιμότητας δεν θα μετατρέπει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμο.
Για το ΔΝΤ ή θα υπάρξει μια γενναία αναδιάρθρωση ή η Ελλάδα θα συνεχίσει το 2018 με 2019 με κάποιο είδος προγράμματος ως μηχανισμός ασφαλείας καθώς η Ελλάδα δεν θεωρείται έτοιμη να απελευθερωθεί από τα μνημόνια και να πειραματιστεί χωρίς στηρίξεις στην κερδοσκοπικές αγορές.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS