Από την ακμή, στην παρακμή για το ΤΧΣ – Μύλος διοικητικά, πρόβλημα με πρόεδρο και CEO και… η νέα στάση για Εθνική

Από την ακμή, στην παρακμή για το ΤΧΣ – Μύλος διοικητικά, πρόβλημα με πρόεδρο και CEO και… η νέα στάση για Εθνική
Ο Γιώργος Μιχελής έχει υποβάλλει την παραίτηση του αλλά ελλείψει Προέδρου του έχουν ζητήσει να ανακαλέσει την παραίτηση και να παραμείνει.
Ο βασικός μέτοχος των ελληνικών τραπεζών με περίπου 40% στην Εθνική, 25% στην Πειραιώς, 11% στην Alpha bank και 2,3% στην Eurobank πνέει τα λοίσθια…το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)
Από την ακμή στην οποία βρισκόταν κάποτε το Ταμείο έχει εισέλθει σε ένα καθοδικό κανάλι απαξίωσης, διοικητικής κρίσης και απομείωσης του κύρους του.
Ρόλο σε αυτό το χάος που επικρατεί στο ΤΧΣ έχει διαδραματίσει και το selection panel η αρμόδια επιτροπή που μαζί με τους συμβούλους έχουν δαπανήσει σχεδόν 780 χιλιάδες ευρώ για να είναι το Ταμείο διοικητικά έωλο….

Διοικητική κρίση διαρκείας

Δεν θα αναφερθούμε στο φιάσκο των διαγωνισμών για ανεύρεση  προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ αλλά στο σήμερα.
Ο Γιώργος Μιχελής έχει υποβάλλει την παραίτηση του αλλά ελλείψει Προέδρου του έχουν ζητήσει να ανακαλέσει την παραίτηση και να παραμείνει.
Ο διαγωνισμός για την πλήρωση της θέσης του προέδρου έπεσε πάλι στο κενό όπως έχουμε αναφέρει.
Ο Μιχελής έφυγε αλλά ζητούν από την Μιχελή να παραμείνει γιατί δεν βρίσκουν άλλον.
Υπάρχει ζήτημα και με τον Martin Czurda τον διευθύνοντα σύμβουλο καθώς συμμετείχε σε κάποια θυγατρική εταιρία Ρωσικής τράπεζας στην Κύπρο και αυτό είναι ενάντιο στους όρους για την θέση του CEO στο ΤΧΣ.
Το πρόβλημα αυτό μπορεί να επιλυθεί αλλά δημιουργήθηκε εσωτερικό ζήτημα στο Ταμείο.
Όμως τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ.
Ο Steven Franck μη εκτελεστικό μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ θα αποχωρήσει τον Νοέμβριο 2017 από το ΤΧΣ ενώ θα αποχωρήσει και ο Χριστόφορος Στράτος.
Θα φθάσουμε μόνο οι εκπρόσωποι της ΤτΕ και του υπουργείου Οικονομικών να είναι έλληνες.

Χαοτική η στάση του ΤΧΣ προς την Εθνική τράπεζα

Το ΤΧΣ έχει κρατήσει χαοτική στάση απέναντι στην Εθνική τράπεζα και ειδικά για τον Πρόεδρο.
Είχαν υποβληθεί 3 υποψηφιότητες, ο Χ. Κύρκος πρώην ΤΧΣ, Γιαννόπουλος πρώην Alpha bank και Μιχαηλίδης (πρώην Credit Suisse).
Και οι 3 επιλογές απερρίφθησαν από το ΤΧΣ για κάποιο περίεργο λόγο, ωστόσο τον Ιούλιο του 2017 ανεπίσημα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής πρότεινε για πρόεδρο της Εθνικής τον Μιχαηλίδη.
Ο Μιχαηλίδης δεν ήταν ξένος…στο ΤΧΣ.
Είχε προταθεί στο παρελθόν για CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά λόγω μη κάλυψης του ενοικίου του σπιτιού του από το ΤΧΣ και επειδή ο Τσακαλώτος ο έλληνας ΥΠΟΙΚ του απέρριψε ένα αίτημα να είναι CEO στο ΤΧΣ με αυξημένες αρμοδιότητες… τελικώς αποχώρησε.
Η Εθνική ανεπίσημα πρότεινε Μιχαηλίδη για την θέση του προέδρου της Εθνικής και ανέμενε το ΤΧΣ να πάρει θέση.
Το Ταμείο ανέφερε ότι δεν μπορεί να κάνει δεκτή την εισήγηση της Εθνικής επειδή ήταν μόνο μια υποψηφιότητα.
Και εκεί που διαφαινόταν εμπλοκή…πριν λίγες ημέρες το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ χωρίστηκε στην μέση…
Σε σύνολο 8 μελών οι 4 ψήφισαν υπέρ Μιχαηλίδη και οι άλλοι 4 κατά του Μιχαηλίδη….
Έτσι λοιπόν στο ΤΧΣ κυριάρχησε το 4 υπέρ και 4 κατά…
Για να λύσουν τον γόρδιο δεσμό στο ΤΧΣ αποφάσισαν…παρά την μη ψήφιση αλλά και μη καταψήφιση…να μην φέρουν αντίρρηση στην πρόταση της Εθνικής για Πρόεδρο τον Μιχαηλίδη.
Στην αρχή τον είχαν απορρίψει, μετά είπαν ότι δεν στέκει μια μόνο υποψηφιότητα και στο τέλος με 4 υπέρ και 4 κατά αναφέρουν ότι δεν θα θέσουν…veto στην υποψηφιότητα Μιχαηλίδη.

Όλα αυτά τι δείχνουν;

Ότι από την ακμή του ΤΧΣ έχει οδηγηθεί βίαια στην παρακμή.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS