Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μέρη της γαλλικής πρότασης που συνδέουν ανάπτυξη με χρέος μπορεί να συμπεριληφθούν στο Eurogroup για την Ελλάδα

Μέρη της γαλλικής πρότασης που συνδέουν ανάπτυξη με χρέος μπορεί να συμπεριληφθούν στο Eurogroup για την Ελλάδα
Η γαλλική πρόταση συνδέει τον ρυθμό ανάπτυξης με το εύρος της ελάφρυνσης του χρέους
Μέρη της γαλλικής πρότασης που συνδέουν ανάπτυξη με το ρυθμό αποπληρωμής του χρέος μπορεί να συμπεριληφθούν στο ανακοινωθέν του Eurogroup για την Ελλάδα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του bankingnews.gr από το Λουξεμβούργο, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το Eurogroup.
Η γαλλική πρόταση συνδέει τον ρυθμό ανάπτυξης με το εύρος της ελάφρυνσης του χρέους.
Στην περίπτωση, δηλαδή, που η ανάπτυξη είναι χαμηλή και επιβεβαιώνονται τα αρνητικά σενάρια του ΔΝΤ, τότε η επέκταση της αποπληρωμής των δανείων και της περιόδου χάριτος να είναι η μεγαλύτερη δυνατή, δηλαδή ακόμη και μέχρι τα 15 ή τα 17 χρόνια.
Σε περίπτωση όμως που η ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα θετική, τότε η επέκταση και η περίοδος χάριτος να είναι ελάχιστες ή ακόμα και μηδενικές.
Να σημειωθεί ότι η πρόταση αυτή είχε γίνει δεκτή με σκεπτικισμό με αξιωματούχους της Κομισιόν να λένε πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει δεκτή από τη γερμανική πλευρά ή να αποδειχθεί αρκετή για να μεταπείσει το ΔΝΤ.
Ωστόσο προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να επέλθει συμφωνία και να μην χρειαστεί το ελληνικό ζήτημα να παραπεμφθεί σε Σύνοδο Κορυφής πλέον βρίσκεται στο τραπέζι η χρησιμοποίηση πτυχών της γαλλικής πρότασης για την απομείωση του ελληνικού χρέους στο κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης